Ексклюзиви
понеділок, 10 липня 2023 10:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Зрадник готував ракетний удар РФ по військовому госпіталю

Зрадник готував ракетний удар РФ по військовому госпіталю
СБУ затримала інформатора РФ. Фото: СБУ

Служба безпеки України викрила на Миколаївщині ще одного інформатора російських спецслужб, який займався підготовкою нових повітряних атак РФ на область.

Зрадник готував ракетний удар по військовому госпіталю, повідомила 10 липня пресслужба СБУ. Йому загрожує до 12 років тюрми.

"Для виконання ворожого завдання зловмисник об'їжджав місцевість і приховано фотографував місця дислокації підрозділів Сил оборони. Також він фіксував на електронній карті точні координати виявлених військових об'єктів та звітував про рівень їхньої охорони. Особливу увагу приділяв локаціям, де помічав найбільшу концентрацію особового складу та військової техніки українських захисників", – ідеться у повідомленні.

Співробітники СБУ затримали фігуранта на гарячому під час фотографування ним госпіталя та однієї з бойових частин ЗСУ. У затриманого вилучили мобільний телефон із фото, готовими до відправки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затримали агента-"консерву", який влаштувався до оборонного заводу

"Рашисти планували використати цю інформацію для здійснення прицільних повітряних ударів по території регіону. Зловмисником виявився місцевий житель, який підтримував проведення фейкового референдуму щодо приєднання Миколаївщини до РФ. Про це він неодноразово писав у проросійських Telegram-каналах. Таким чином він привернув до себе увагу російської спецслужби, представники якої навесні 2022 року дистанційно запропонували йому співпрацю", – звітує відомство.

Подальшу комунікацію здійснювали через один із месенджерів.

Затриманому повідомили про підозру. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Контррозвідка Служби безпеки України затримала ще одного агента ФСБ у Миколаєві. Зрадник готував ракетний удар РФ по будівлях управління Служби безпеки та оборонного заводу. Йому загрожує довічне ув'язнення.

Агент полював за точними координатами цих об'єктів, а також пропонував ударити по них російськими ракетами "Кинджал". Він готував нову повітряну атаку рашистів по оборонних заводах та будівлі управління СБУ в області. Також фігурант збирав розвіддані про місця дислокації та переміщення інших підрозділів Сил оборони у прифронтових районах південного регіону.

Зараз ви читаєте новину «Зрадник готував ракетний удар РФ по військовому госпіталю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути