Ексклюзиви
четвер, 07 грудня 2023 11:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Зрадник допомагав загарбникам тікати від контрнаступу ЗСУ

Зрадник допомагав загарбникам тікати від контрнаступу ЗСУ
СБУ затримала поплічника РФ. Фото: СБУ

Служба безпеки України викрила пособника РФ, який співпрацював із ворогом під час окупації правобережної частини Херсона.

Напередодні деокупації міста зловмисник допомагав загарбникам втікати від контрнаступу ЗСУ, повідомила 7 грудня Служба безпеки України.

"СБУ затримала поплічника РФ, який допоміг рашистам втекти від контрнаступу ЗСУ у Херсоні. Для цього фігурант "зливав" рашистам дані про власників човнів та катерів у місті, а потім приходив до них із озброєними окупантами, які відбирали у людей плавзасоби. Також задокументовано факт прямого зламу рашистами гаража із моторними човнами та їхнього викрадення", - звітує відомство.

"Конфісковані" плавзасоби вони позначали літерою Z та використовували для переправлення своїх військ і представників окупаційних органів на лівобережну частину області.

"Втікаючи від українських захисників, рашисти не забрали з собою свого поплічника, а тому він виїхав до родичів у Миколаївську область, де намагався сховатися від правосуддя", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Використовував оптичні приціли: зрадник "полював" за позиціями ЗСУ

Співробітники СБУ встановили місцезнаходження фігуранта і затримали його. Ним виявився 44-річний херсонець, який з початку повномасштабного вторгнення РФ підтримав окупантів.

Затриманому вже повідомили про підозру. Наразі зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми із конфіскацією майна.

Спіймали зрадника, який місяць тому навів "Іскандер" на житлові будинки у центрі Харкова Тоді внаслідок ворожого удару загинуло двоє мирних жителів, серед яких 10-річний хлопчик. Десятки цивільних отримали поранення.

Для підготовки ракетної атаки російський агент передав загарбникам електронні координати "цілей" з прив'язкою до місцевості. За даними слідства, зрадником виявився чоловік, який працював майстром на місцевому підприємстві, що займається будівництвом автодоріг та мостів.

Зараз ви читаєте новину «Зрадник допомагав загарбникам тікати від контрнаступу ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути