Ексклюзиви
вівторок, 05 квітня 2022 17:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Зрадив присягу в Криму: російські ракети "Калібр" запускає уродженець Вінниці

Зрадив присягу в Криму: російські ракети "Калібр" запускає уродженець Вінниці
Бреєв служив у Збройних силах України, але зрадив присягу у 2014 році, коли Росія окупувала українські Крим та Севастополь. Фото: ГУР

Обстрілами мирних українських міст і сіл крилатими ракетами "Калібр" керує Григорій Бреєв, який народився у Вінницькій області. Він командує фрегатом "Адмірал Макаров" Чорноморського флоту РФ. З якого під безпосереднім керівництвом зрадника запускають ракети, що вбивають мирних українців, зокрема дітей. На сайті Головного управління розвідки Міністерства оборони України виклали паспортні дані Бреєва, а також індивідуальні податкові номери його, дружини й батьків.

Раніше Бреєв служив у Збройних силах України, але зрадив присягу 2014 року, коли Росія окупувала українські Крим і Севастополь.

"Бреєв Григорій Олександрович, командир фрегата "Адмірал Макаров" (на посаді з 2016 року), капітан 1-го рангу. Під безпосереднім керівництвом Бреєва з борту корабля випускають крилаті ракети "Калібр" у цивільні об'єкти на території України, що призводить до загибелі мирного населення, зокрема дітей", - повідомили українські розвідники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У банках немає грошей, магазини порожні, гуманітарку блокують" – як виживає окупована громада в Запорізькій області

Зрадник народився 31 січня 1979 року в селищі Кірнасівка Тульчинського району Вінницької області. Зареєстрований за адресою: Вінницька область, Черенівський (Могилів-Подільський) район, село Бабчинці, вул. Зірка, 6. На військову службу Бреєва, випускника Севастопольського ВМІ імені Нахімова, призвали 1996-го. Служив у лавах ЗСУ спочатку на посаді офіцера Південної військово-морської бази (в/ч А2506, смт Новоозерне (Донузлав), 2006 рік). Опісля - командував корветами "Луцьк" і "Тернопіль". Незадовго до окупації Криму Росією Бреєв обіймав посаду командира Севастопольської військово-морської бази (в/ч А4408) у званні капітана 2-го рангу. Коли Росія розпочала захоплення Криму, Бреєв став одним із багатьох зрадників, які перейшли на службу до окупантів.

Остання відома адреса проживання зрадника в Криму: Євпаторія, вул. 5-те Авіамістечко, 30, корп. В, кв. 4. Одружений з уродженкою Севастополя Бреєвою (Шумей) Мариною Олександрівною, зареєстрованою в Севастополі за адресою вул. Косарєва, будинок 8, кв. 22. За цією ж адресою мешкають її батьки.

Колишній депутат Херсонської обласної ради з кількома мешканцями Каховського району Херсонщини добровільно перейшли на бік ворога та співпрацюють зі спецслужбами країни-окупанта. Вони активно організовують та упорядкувують окупаційну владу на території міста Каховка й Каховської ОТГ. За державну зраду в умовах воєнного стану вже відкрили кримінальне провадження й почали розслідування. За такі дії їм світить 15 років тюрми або довічне ув'язнення з конфіскацію майна.

Зараз ви читаєте новину «Зрадив присягу в Криму: російські ракети "Калібр" запускає уродженець Вінниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути