середа, 21 квітня 2021 13:21

Зникнення і вбивство професора: одним із підозрюваних є чинний поліцейський

Зникнення і вбивство професора: одним із підозрюваних є чинний поліцейський
У Запоріжжі знайшли вбитим зниклого Луая Файсала Муца. Був викладачем національного університету. Фото: facebook.com/arabdiasporzp

У справі про викрадення та вбивство професора Інженерного навчально-наукового інституту в Запоріжжі Луая Муца встановили чотирьох підозрюваних. Один із них є працівником Дніпровського райвідділу поліції, який і займався розшуком зниклого.

Один із підозрюваних погодився співпрацювати зі слідством. Його перевели в статус свідка. Саме він і вказав на місце, де закопаний труп. І розповів про обставини події. Про це повідомила дружина потерпілого Людмила Муц, передає 061.

Каже, одразу після зникнення чоловіка справа не рухалася. Жінці не повідомляли, як просувається розшук. А пізніше стверджували, що ймовірно, він виїхав за кордон і з ним усе гаразд. Усе змінилося після того, як Людмила добилася передання справи в обласне управління.

У матеріалах справи зазначено, що група осіб вирішила викрасти професора з метою вимагання грошей. Його заманили під приводом допомоги з перекладом, а потім побили. У певний момент один із підозрюваних відступив від початкового плану й раптово почав душити викраденого, поки він не помер. Тоді спільники вивезли його в лісосмугу між селами Володимирське й Дніпрельстан Запорізького району, де й закопали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З убитим професором прощалися біля університету: як це було і що кажуть в поліції

Перший підозрюваний - раніше судимий житель Запоріжжя, працівник приватного підприємства "Сяйвомет". Від 31 березня перебуває під вартою. Другий - підприємець, уродженець Тунісу, який проживає в Запоріжжі. Через три місяці після зникнення Муца його затримали нібито під час спроби підкинути наркотики працівникові СБУ. Запобіжний захід йому не обирали, оскільки він і так перебуває під вартою.

Третій підозрюваний - чинний працівник карного розшуку Дніпровського райвідділу поліції, якому 16 квітня суд обрав запобіжний захід - цілодобовий домашній арешт без відсторонення від посади. Людмила Муц стверджує, що цей правоохоронець якраз і займався нібито розшуком її зниклого чоловіка. Але не дало жодного ефекту.

Підозрюваних звинувачують у викраденні групою осіб, що спричинило важкі наслідки. Справа не перекваліфікована на умисне вбивство, оскільки ще не готові результати судово-медичної експертизи, а саме гістологічні дослідження.

Адвокатка потерпілої Олена Титаренко вказує на порушення закону з боку прокуратури. У зв'язку з причетністю поліцейського справу має розслідувати ДБР. Однак матеріали туди не направляли. Обласна прокуратура визначила підслідність за слідчим слідчого управління ГУНП.

У поліції та прокуратурі не коментують причетність до справи поліцейського.

Викладач Інженерного навчально-наукового інституту Луай Файсал Муц зник торік - 10 листопада приблизно о 14:30. Чоловік вийшов із будівлі закладу після лекцій, сів у автомобіль Toyota Camry і більше його ніхто не бачив. В арабській діаспорі розповідали, що зниклий професор залучався як перекладач до проведення процесуальних дій в кримінальних провадженнях, в яких фігурують іноземці. Його зникнення пов'язували саме з цією діяльністю.

Зараз ви читаєте новину «Зникнення і вбивство професора: одним із підозрюваних є чинний поліцейський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути