Ексклюзиви
вівторок, 18 червня 2019 14:08

Зникнення 11-річної Дарини Лук'яненко: волонтер повідомив останні новини

Зникнення 11-річної Дарини Лук'яненко: волонтер повідомив останні новини
У райцентрі Іванівка на Одещині 5-ту добу тривають пошуки 11-річної Дарини Лук'яненко. Зникла посеред білого дня дорогою на танцювальний гурток. Фото - od.npu.gov.ua

У райцентрі Іванівка на Одещині 5-ту добу тривають пошуки 11-річної Дарини Лук'яненко. Поліція, рятувальники, Нацгвардійці та волонтери по другому колу оглядають населені пункти району та опитують людей.

Встановлено, що до моменту зникнення дівчинка вела пряму трансляцію в Instagram. Це відео намагаються відшукати поліцейські, розповів кореспондентові Gazeta.ua керівник громадської організації "Кращі люди Одеси" Сергій Крайм.

"Відео намагалися встановити поліцейські Одеси, але їм це не вдалося. Зараз цим займається департамент кіберполіції Києва. Дають запит на Америку. У них на серверах мало б воно зберегтися. Але невпевнений, що це якось прояснить картину. Ті, хто бачив трансляцію, кажуть, що Дарину ніби хтось гукнув. Вона спокійно обернулася і вимкнулася з ефіру. Тобто, вона не кричала, телефон не випав, все було спокійно", - каже волонтер.

Додав, що у соціальних мережах шириться багато фейків. Тому закликає не розповсюджувати неперевірену інформацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пошуки 11-річної Дарини Лук'яненко: у могилі без хреста знайшли труп

"У мережі писали, що дівчинка знайшлася. Також поширили фото авто ймовірних викрадачів. Поліція дійсно відпрацьовувала автомобілі, які засвітилися на камерах у той проміжок часу, коли зникла дівчинка. Але це авто і його власника перевірили кілька разів, він до злочину непричетний. Оскільки дівчину ні живою, ні мертвою не знайшли в районі – її справді могли вивезти до будь-якого міста чи області, не потрапивши до об'єктивів вуличних камер. Ми не втрачаємо надії, що дитину знайдуть живою та здоровою", - каже Сергій Крайм.

Поліція відпрацьовує усі версії. Тим часом 24-річному шахраєві з Миколаївщини, який вимагав $10 тис. за нібито звільнення Дарини Лук'яненко, суд обере сьогодні запобіжний захід. Прокуратура наполягатиме на триманні під вартою. Слідчі встановлюють спільників підозрюваного.

13 червня Дарина Лук'яненко із селища Іванівка пішла до танцювального гуртка і її місцеперебування досі не встановили. За тривогою піднято поліцейських із 5 найближчих до місця події райвідділів поліції. Також задіяні 100 військовослужбовців Нацгвардії, десятки працівників ДСНС і понад 100 волонтерів. Водолази шукають дитину на воді та під водою. Пошуки ведуть і з повітря.

Зараз ви читаєте новину «Зникнення 11-річної Дарини Лук'яненко: волонтер повідомив останні новини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути