вівторок, 04 лютого 2020 19:43

Знайшли шахрая, який вкрав гроші постраждалих від вибуху дітей

Знайшли шахрая, який вкрав гроші постраждалих від вибуху дітей
На Тернопільщині шахраї вкрали з банківської карти 365 тис. грн благодійної допомоги, яку перераховували на лікування постраждалих від вибуху хлопців із села Угринів. Фото: tp.npu.gov.ua

Тернопільські поліцейські знайшли шахрая, який видурив 365 тис. грн, зібраних на лікування потерпілих від вибуху підлітків із села Угринів Підгаєцького району.

Ним виявився засуджений за крадіжки та грабежі, який відбуває покарання у в'язниці на Дніпропетровщині. Поки що дітям зможуть повернути тільки 80 тис. грн, повідомили у відділі комунікації обласної поліції.

"Поліцейські звернулися до працівників банківських установ, аби заблокувати всі рахунки, на які надходили кошти. Ми з'ясували, що гроші пішли на електронні гаманці жителів Запорізької та Дніпропетровської областей. Саме туди одразу поїхали наші оперативні групи. Нам спільно зі службою безпеки фінустанови вдалося перехопити частину коштів - це вісімдесят тисяч гривень. Їх шахраї не встигли зняти", - розповів заступник начальника ГУНП в Тернопільській області Степан Яцух.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали причину вибуху у сільському клубі на Тернопільщині

Про збір грошей потерпілим дітям зловмисник дізнався через інтернет. До злочину залучив знайомих, яким розповів вигадану історію. Мовляв, виграв велику суму грошей через одну з букмекерських компаній. Проте отримати гроші не може, бо в тюрмі, а тому потрібна їхня допомога.

Оперативники уже спілкувалися з усіма "спільниками". Слідчо-оперативні заходи тривають, і правоохоронці роблять усе можливе, аби знайти та повернути решту суми.

8 дітей віком від 12 до 17 років постраждали від вибуху газу під час репетиції Різдвяного вертепу в селі Угринів Підгаєцького району 3 січня. На їхнє лікування благодійники перераховували гроші на картку однієї з матерів потерпілих. 27 січня до жінки зателефонував незнайомець, який назвався працівником банку, і видурив у неї всі зібрані кошти, а це - 365 тис. грн. Жінка на 17 тис. поповнила мобільні телефони, решту переказала на невідомі електронні гаманці через платіжні термінали.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли шахрая, який вкрав гроші постраждалих від вибуху дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути