середа, 21 грудня 2022 09:16

Спецтема: Війна Росії проти України

"Зменшує простір для маневру" ‒ Путін продовжує тиснути на Лукашенка

"Зменшує простір для маневру" ‒ Путін продовжує тиснути на Лукашенка
Аналітики ISW наголошують, що російський диктатор Володимир Путін продовжує тиснути на самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка. Фото: gettyimages.com

Російський диктатор Володимир Путін продовжує тиснути на самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Кремль намагається не дозволити білоруському диктатору маневрувати й змусити його піти на вимоги Росії. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

За даними аналітиків, посилення тиску Росії на Білорусь "зменшує простір для маневру для Олександра Лукашенка, щоб уникнути поступок Кремлю".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти перекидають свою техніку з центру Білорусі до кордону з Україною

В ISW стверджують, що російські військовослужбовці, ймовірно, будуть керувати системами С-400, що базуються в Білорусі. Незважаючи на розгортання там російських танків, аналітики поки не бачать ознак наступу на Україну з боку Білорусі.

Тим часом рішення Путіна нагородити осіб зі свого оточення, які навіть не брали безпосередньої участі в бойових діях, на відміну від візиту Зеленського на передову в Бахмуті, викликало певну критику серед російських націоналістичних сил.

19 грудня президенти Росії та Білорусі Володимир Путін та Олександр Лукашенко провели зустріч. Вона вперше за останні три роки відбулася на території Білорусі – у столиці Мінську. З 2019 року Лукашенко сам постійно приїздив до Путіна.

Відання наказу президентом Росії Володимиром Путіним про вбивство білоруського "колеги" Олександра Лукашенка є крайньою мірою. Путін навряд чи піде на це. Таку думку висловив секретар Ради національної безпеки та оборони (РНБО) Олексій Данілов.

Зараз ви читаєте новину «"Зменшує простір для маневру" ‒ Путін продовжує тиснути на Лукашенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути