вівторок, 20 грудня 2022 20:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Чи може Путін вбити Лукашенка: Данілов відповів

Чи може Путін вбити Лукашенка: Данілов відповів
Президенти Росії та Білорусі Володимир Путін та Олександр Лукашенко тиснутись руки на зустрічі у Мінську 19 грудня. Фото: "Белта"

Відання наказу президентом Росії Володимиром Путіним про вбивство білоруського "колеги" Олександра Лукашенка є крайньою мірою.

Путін навряд чи піде на це. Таку думку висловив секретар Ради національної безпеки та оборони (РНБО) Олексій Данілов в телемарафоні "Єдині новини" 20 грудня, передає Gazeta.ua.

Данілова оцінив, на скільки реальною є загроза для життя Лукашенка з боку Кремля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін хотів, щоби Лукашенко воював проти України – Данілов

"Не думаю, що Путін піде на таку річ (вбивство Лукашенка. – Gazeta.ua). Але якщо піде, то це вже буде крайня річ щодо Білорусі, тому що білоруський народ не бажає воювати з нами", – сказав Данілов.

Зауважимо, що Білорусь після 24 лютого фактично вступила у війну – з її території в Україну увійшли російські війська, летять ракети. Також РФ використовує білоруську інфраструктуру для війни в Україні. Проте напряму збройні сили Білорусі в сухопутну операцію під своїм прапором досі не вступили.

19 грудня президенти Росії та Білорусі Володимир Путін та Олександр Лукашенко провели зустріч. Вона вперше за останні три роки відбулася на території Білорусі – у столиці Мінськ. З 2019 року Лукашенко сам постійно приїздив до Путіна.

Путін прилетів у Білорусь в день зустрічі після обіду. Летів на літаку Іл із російського Санкт-Петербурга. Для конспірації у повітря було піднято одразу три літаки, повідомила моніторингова група "Беларускі Гаюн". Диктатор відзначився дивним вчинком, коли виходив з літака – перестрибнув сходинку трапу, чим привернув увагу ЗМІ.

Українська влада та командування ЗСУ вважають, що головна мета приїзду Путіна до Мінська була схилити Лукашенка до участі Білорусі у війні проти України.

Аналізуючи результати зустрічі Путіна та Лукашенка, американські воєнні аналітики наголосили, що участь Білорусі у війні проти України залишається малоймовірною.

Зараз ви читаєте новину «Чи може Путін вбити Лукашенка: Данілов відповів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути