середа, 03 серпня 2022 06:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Житель Прикарпаття зізнався СБУ, що його намагалася завербувати ФСБ

Житель Прикарпаття зізнався СБУ, що його намагалася завербувати ФСБ
Перевізник з Прикарпаття розповів СБУ, як його намагалися вербувати росіяни. Фото: скріншот з відео

2020 року російські спецслужби намагалися завербувати жителя Івано-Франківщини.

До повномасштабної війни він працював приватним перевізником. Виконував пасажирські рейси в Росію, повідомила пресслужба СБУ в Івано-Франківській області 2 серпня.

За інформацією СБУ, того року на російському пункті пропуску "Троєбортноє" його затримали співробітники прикордонної служби федеральної служби безпеки й звинуватили в нібито перевищенні ліміту перетинів кордону.

"Під цим надуманим приводом чоловіка відвели в окрему кімнату для "бесіди". Під час розмови представник ФСБ цікавився суспільно-політичною обстановкою в західному регіоні України, ставленням місцевих мешканців до війни на сході, готовністю громадян брати участь у бойових діях", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія може використати ваш телефон – як убезпечитися

Також представник ФСБ збирав дані про інших перевізників і громадян, які користуються такими послугами. Цікавився шляхами перетину кордону поза пунктами пропуску. Він випитував компрометувальні дані на працівників, які обслуговують роботу цієї ділянки кордону, за даними СБУ.

Для подальшого контакту представник ворожої спецслужби обумовив наступні зустрічі на пункті "Троєбортноє" і взяв номер телефону перевізника. Від 24 лютого перевізник усвідомив небезпеку контакту з представником ворожої спецслужби.

"Він повідомив СБУ про подробиці спілкування на кордоні й про те, що дій на шкоду Україні за завданням росіян не вчиняв", – додали в повідомленні.

Служба безпеки закликає громадян не піддаватися на спроби тиску з боку держави-агресорки. Нагадує, що надання в умовах воєнного стану іноземній державі допомоги в розвідувально-підривної діяльності карається позбавленням волі на 15 років або довічним з конфіскацією майна.

У Харківській області Служба безпеки України арештувала інтернет-агітаторку, яка підтримувала збройну агресію РФ. 63-річна жінка публікувала в соцмережах матеріали, які всіляко виправдовували Росію, а також підтримувала загарбницькі дії вищого керівництва РФ.

Харківʼянці повідомили про підозру. Їй загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до п'яти років з конфіскацією майна.

Зараз ви читаєте новину «Житель Прикарпаття зізнався СБУ, що його намагалася завербувати ФСБ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути