пʼятниця, 10 травня 2019 10:47

Жінка тиждень стоїть під посольством, щоб повернути сина

Жінка тиждень стоїть під посольством, щоб повернути сина
Українка Анастасія Могенсен вже тиждень проводить акцію протесту під посольством Данії у Києві, щоб повернути сина. Фото - facebook.com/Анатолій Ведмідь

Анастасія Могенсен із Запоріжжя вже тиждень проводить акцію протесту під посольством Данії у Києві.

Вона стверджує, що колишній чоловік викрав їхнього 2-річного сина і переховується з ним на території дипустанови, пише Українська служба ВВС.

За словами Анастасії, вона перебувала у шлюбі з данцем Яном Когом Могенсеном. Але рік тому українка разом із сином Даніелем повернулася на батьківщину. Нещодавно чоловік подав документи на розлучення. Анастасія Могенсен боїться, що екс-чоловік вивезе дитину за межі України.

8 травня Анастасія домоглася зустрічі з колишнім чоловіком, але сина їй не показали і жодної конкретної інформації не надали, пише РБК-Україна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік зник із двома синами

На ситуацію відреагував міністр закордонних справ України Павло Клімкін. За його словами, він двічі розмовляв про це зі своїм данським колегою Андерсом Самуельсеном. Міністр отримав запевнення, що справа має зрушитись з мертвої точки.

"Сприяти сімейному примиренню - непроста справа. Зараз вкрай важливо, аби данське посольство вчинило по-людськи і дозволило матері побачити свого 2-річного сина, а також допустило до дитини медиків. Адже це ще більше підливає масла у вогонь і без того складної ситуації", – написав Клімкін у Facebook.

Запорізькі поліцейські розшукують 2-річного Даніеля Могенсена. 2 травня на вулиці Комарова у Запоріжжі дитину забрав його батько, громадянин Данії Ян Ког Могенсен. Повіз на автомобілі Lanos сріблястого кольору із європейською реєстрацією у напрямку центру.

Зараз ви читаєте новину «Жінка тиждень стоїть під посольством, щоб повернути сина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути