понеділок, 23 листопада 2020 11:14

Жінка померла на порозі лікарні, бо для неї не знайшли місця

Жінка померла на порозі лікарні, бо для неї не знайшли місця
63-річна жінка померла на порозі лікарні. Вона два тижні хворіла, однак ПЛР-тест їй зробили буквально перед смертю Фото: unn.com.ua

18 листопада в Путивлі Сумської області 63-річна жінка померла на порозі лікарні. Вона 2 тижні хворіла, однак ПЛР-тест їй зробили буквально перед смертю. Друзі звинувачують у її смерті лікарів.

Лікарка каже, що причин підозрювати щось серйозне не було. Жінка прийшла до Путивльської центральної районної лікарні, щоб її госпіталізували, однак лягти на лікування не встигла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Викидали речі у вікно: жінка померла після того, як її виставили за поріг лікарні

"Вона тільки закричала, впала й померла. Не стало моєї близької людини, я ще не можу осмислити цього", – розповіла кума померлої Ольга Бордакова, пише obozrevatel.

За словами родички, Любов Павлівна хворіла приблизно 2 тижні. У неї була температура 39°С, однак таких симптомів як втрата нюху і ломоти в тілі не було — тільки слабкість. На ПЛР-тест її не направили, бо не було до нього показань. У померлої була укладена декларація з приватною сімейною лікаркою. Пізніше тест жінці зробили, але коли вона прийшла за результатами, виявилося, що їх загубили. 18 листопада жінці мали зробити КТ.

"Вона вже сама зателефонувала і записалася на КТ, але там сказали приходити тільки за 7 днів, якраз у середу, коли вона й померла", – розповіла Ольга Бордакова.

За словами сімейної лікарки, "швидка" приїхати відмовилася, тому що везти пацієнтку, у якої не підтверджено коронавірус, було нікуди. Вона довго намагалася знайти для пацієнтки місце в лікарні, але не змогла. Результати тесту ніхто ж не губив.

"У понеділок ми хотіли взяти ПЛР-тест. Але його в Суми в лабораторію відвозить спеціальна мобільна бригада. Я їм зателефонувала, вони сказали, що поїдуть до Сум уже в середу. Який сенс брати матеріал і тримати його 48 годин? Тому я запросила пацієнтку прийти вже в середу на ПЛР-тест. І він був узятий", - розповіла сімейна лікарка.

За її словами, зараз матеріали тесту перебувають в обласній лабораторії, а результати ще не відомі.

У Боярці Київської області біля відділення реанімації від серцевого нападу померла жінка. Спочатку до неї відмовилась приїжджати "швидка", а потім Світлану Гончар не прийняли в лікарні. У вкрай важкому стані, з ознаками інсульту жінку привезли до лікарні, але медпрацівники відмовились приймати хвору. Попри те, що медустанову перепрофілювали під інфікованих коронавірусом, родичі впевнені, що жінку в критичному стані мали б прийняти.

Зараз ви читаєте новину «Жінка померла на порозі лікарні, бо для неї не знайшли місця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути