Ексклюзиви
пʼятниця, 10 квітня 2020 21:20

Жінка побила та посадила на ланцюг 11-річну доньку

Жінка побила та посадила на ланцюг 11-річну доньку
На Одещині жінка побила 11-річну доньку та посадила на ланцюг за непослух. Фото: pixabay.com

У Білгород-Дністровському районі на Одещині жінка побила 11-річну доньку.

Після надання медичної допомоги дівчинку направили до місцевого Центру соціальної реабілітації для дітей, повідомили у відділі комунікації обласної поліції.

"Родина пішла в гості до знайомих, що мешкають у сусідньому селі. Поки дорослі вживали спиртні напої, мала без дозволу повернулася додому, за що і отримала стусанів від матері. За дівчинку вступилися сусіди та викликали сільського голову, а він, в свою чергу, - поліцейських", - сказано в повідомленні.

Родина перебуває на обліку органів поліції та служби у справах дітей як така, що опинилася у складних життєвих обставинах. 42-річна жінка зловживає спиртними напоями та недбало виконує батьківські обов'язки, за що неодноразово притягувалась до адміністративної відповідальності. Торік працівники служби у справах дітей вилучали дитину з родини та зверталися з клопотанням до суду про позбавлення жінки батьківських прав, але суд виніс рішення повернути дитину до матері.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посадив на ланцюг і бив паском: вітчим познущався з пасинка

Як повідомила громадська активістка, колишній інспектор патрульної поліції Зоя Мельник, дівчинку знайшли прикутою ланцюгом до ліжка.

"Сім'я дівчинки в селі проживає три роки, за цей час мати неодноразово притягувалася до відповідальності, з огляду на аморальний спосіб життя та вживання алкоголю разом зі своїм співмешканцем. Обидва вони ніде не працюють", - розповіла Мельник.

За її даними, через поганого ставлення дівчинка неодноразово втікала з дому, голодувала, просила їжу у сусідів, не відвідувала школу, що стало приводом для екстреного вилучення дівчинки із сім'ї. Всуді 7 місяців розглядалася відповідна справа. Суду були надані докази того, що мати та її співмешканець зловживають алкоголем, для дитини не створені належні умови, у неї немає сезонного одягу, в будинку антисанітарія тощо. Крім того, мати не відвідувала дочку після її вилучення.

Разом з тим, суддя Білгород-Дністровського суду Ольга Прийомова ухвалила рішення на користь матері.

"Ольга Прийомова сама є колишнім співробітником Білгород-Дністровського дитячого будинку, також працювала співробітником місцевої прокуратури. Апеляцію на рішення судді ніхто не подавав, і дитину повернули матері. Як результат всієї цієї невдалої бюрократії - невинна дитина, позбавлена волі і прикута ланцюгом" , - заявила Мельник.

Слідчі відкрили кримінальне провадження. Призначено низку експертиз.

У Троїцькому на Луганщині батьки прив'язували 2-річну доньку до батареї, щоб не заважала. Знущання над дитиною виявили, коли проводили перевірку сімей, що перебувають на обліку.

Зараз ви читаєте новину «Жінка побила та посадила на ланцюг 11-річну доньку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути