неділя, 12 квітня 2020 09:54

Жінка народила двійню, але забрала лише одну дитину

Жінка народила двійню, але забрала лише одну дитину
У Житомирі жінка народила двійню, але додому з пологового повернулася лише сином. Доньку забирати не захотіла, бо має ваду серця. Фото: mandarin-news.kr.ua

У Житомирі жінка народила двійню, але додому з пологового повернулася лише з однією дитиною.

У жінки уже є двоє старших дітей, цього разу вона народила двійню - хлопчика і дівчинку. Син цілком здоровий, а у донечки виявили вроджену ваду серця. Матері пояснювали, що згодом можна буде маля прооперувати. Але жінка вирішила, що забере лише здорову дитину. Бо, мовляв, у родини на операцію немає грошей, йдеться в ТСН.

"Я як медпрацівник їй пояснювала, і соціальні служби до неї приходили, і психолог приходив, і ми всі казали, що не можна розлучати двійню, бо вони відчувають один одного. І по друге, будь-якій дитині потрібна мама і маму ніхто не замінить", - каже Майя Смоляр, завідувачка відділенням постінтенсивного догляду та виходжування новонароджених Житомирського обласного перинатального центру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новонароджену дівчинку покинули на капоті автомобіля

Медики перинатального центру вже звозили немовля на консультацію у Київ в Інститут Амосова Амосова і центр і дитячої кардліології. Дівчинку там прооперують, коли їй виповниться півроку. Операції у них безкоштовні. Кажуть, вада серця складна. Але є великий шанс, що після операції дівчинка буде здоровою.

Медики кажуть дівчинка активна, добре їсть і за місяць набрала півкіло ваги. Її бавить увесь медперсонал. Підгузки та ліки, необхідні немовляті для підтримки серця, лікарі та медсестри купують за свої гроші.

Дівчинка буде у пологовому під наглядом медиків до кінця карантину. Потім її передадуть до будинку малюків і шукатимуть усиновителів. Але медики не втрачають надії, що мама передумає і таки забере доньку додому до братиків і сестричок.

У Подільську на Одещині породілля покинула новонароджену доньку на підвіконні в пологовому будинку. Дитина померла.

Зараз ви читаєте новину «Жінка народила двійню, але забрала лише одну дитину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути