Ексклюзиви
вівторок, 14 вересня 2021 18:11

Жінка через суд два роки доводила, що жива

Жінка через суд два роки доводила, що жива
На Волині жінка через суд два роки доводила, що жива. Фото: pixabay.com

У Ковелі Волинської області жінка через суд два роки доводила, що жива.

2019-го родичі помилково визнали її мертвою після упізнання і поховали. Про це розповідає "Ковель media" із посиланням на рішення Ковельського міськрайонного суду.

Жінка начебто зникла наприкінці травня 2019 року - припинила виходити на зв'язок. Тоді з відповідною заявою до поліції звернулася мати.

Незабаром до сина зниклої зателефонували з поліції та попросили прийти на упізнання тіла жінки, яке 12 липня того ж року виявили в кущах у Ковелі.

На упізнанні син зниклої, невістка й мати впізнали тіло. Згодом вони розповіли в суді, що перебували у стресовому стані, а працівники поліції та моргу тисли психологічно й наполягали, що тіло з високою імовірністю належить їхній родичці. Саме ж тіло мало ознаки гноїння, тож рідні "упізнали" жінку за приблизним зростом, статурою, браком передніх зубів, кольором волосся і стилем одягу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік не зміг довести суду, що він живий

Уже за два дні родичам видали свідоцтво про смерть. А справу про зникнення закрили.

Згодом жінка з'явилася жива й неушкоджена. Виявилося, вона потрапила до Волинської обласної психіатричної лікарні й перебувала там кілька місяців. Про місцеперебування родичів не повідомила. Не повідомили про пацієнтку рідним і медики закладу.

12 серпня 2019 року прокурор місцевої прокуратури скасував постанову поліції про закриття кримінального провадження. Син помилково похованої жінки звернувся до Ковельського міськрайонного відділу державної реєстрації актів цивільного стану із заявою про скасування актового запису про смерть. Однак йому відмовили. Мовляв, такий запис може бути анульований лише на підставі рішення суду.

Суд тривав майже два роки. Свідки на суді підтвердили, що родичка жива й на судовому засіданні присутня саме вона. Суд анулював актовий запис про смерть жінки.

37-річного Констянтина Джеджерю із села Малий Тростянець Полтавської області "поховали" за життя. Про це чоловік дізнався, коли його зупинила поліція за порушення ПДР.

Виявилося, що за документами він уже мертвий, а на кладовищі лежить могильна плита з його іменем.

Пізніше з'ясувалося, що під його іменем поховали брата.

Зараз ви читаєте новину «Жінка через суд два роки доводила, що жива». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути