Ексклюзиви
неділя, 08 липня 2018 18:10

Жінці погрожують за чужий банківський борг

Жінці погрожують за чужий банківський борг
Киянці Ганні Левицькій представники кредитної спілки погрожують відібрати все майно. Фото - Politeka

Киянці Ганні Левицькій представники кредитної спілки погрожують відібрати все майно. Кажуть, має перед ними борг 10,5 тис. грн.

Жінка стверджує, кредит не брала. Ті, хто винен кредиторам – вписалим у договорі її адресу. Про це повідомляє "Сегодня".

"Сплатіть кредитний борг десять з половиною тисяч гривень, інакше ваше майно заарештують і продадуть, написали в листі. Якщо цей кредит не сплатити, власне, так і вийшло, не виключено, що буде процедура примусового стягнення заборгованості та примусової реалізації майна", - говорить Ганна Левицька.

Жінка мешкає разом із матір'ю пенсійного віку. Жодної позики вони не брали. Тепер хвилюються, що до них прийдуть колектори і заберуть майно. Перевірити справжність боргу жінки не мають можливості. За вказаною адресою фірми до приміщення не пропускають охоронці, а на телефонні дзвінки ніхто не відповідає.

Адвокат каже: закон на боці Ганни та її матері, тому за чужі борги вони відповідальності не несуть. Юрист порадив звернутися до поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік дізнався про кредитний борг і застрелився

"Погрожують, що будуть заарештовуватимуть майно без рішення суду і постанови державного або приватного виконавця. Це свідчить про те, що люди порушують закон, в таких випадках бажано не пускати непроханих гостей на поріг", – говорить Василь Мірошниченко, адвокат.

Того ж дня Ганна написала заяву до поліції. Там поки складу злочину не побачили, але порадили надіслати копію звернення компанії, яка направила лист з погрозами. Щоб там знали, що в разі шантажу правоохоронці відразу відреагують.


У 37-річної Ольги Фарбей із селища Проліски Бориспільського району на Київщині відібрали квартиру. Виконавча ¬служба без відома жінки її продала. Жінка мала банківський борг у 39 тис. грн. Це сума за споживчий кредит із відсот¬ками, його брала 2006-го.  Оформити споживчий кредит на два телефони попросив знайомий. Обійшлися в 3100 гривень. Обіцяв вчасно за них розрахуватися. Знала його місяців два. Працював у партнерській компанії. Здався серйозним чоловіком. Мав машину, гроші заробляв. За допомогу подарував одну з мобілок. Потім знайомий зник.

Зараз ви читаєте новину «Жінці погрожують за чужий банківський борг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути