Ексклюзиви
субота, 26 вересня 2020 14:06

Жили небом: побратими загиблих в АН-26 поділилися спогадами про них

Жили небом: побратими загиблих в АН-26 поділилися спогадами про них
На Харківщині розбився літак АН-26. На борту перебували 7 офіцерів та 20 курсантів Університету повітряних сил імені І.Кожедуба. Вижив тільки один. Фото: facebook.com/Павел Прядко

Викладачі та товариші загиблих в авіакатастрофі в Харківській області членів екіпажу та курсантів шоковані втратою 26 побратимів і поділилися спогадами про них.

Начальник кафедри Харківського національного університета Повітряних Сил імені Івана Кожедуба, полковник Віталій Кирпенко не вірить, що командир екіпажу, який керував літаком, міг припуститися помилки.

"Командир корабля - досвідчений льотчик. Не міг він припуститися помилки фатальної. Це планові польоти, штурмани виконують завдання. Це не для перевезення особового складу, в них у кожного своя парта, це саме для штурманів, які навчалися на цій машині", - каже Кирпенко, передає ТСН.

Щодо курсанта Олександра Харченка, якого в останній момент не допустили до навчань, Кирпенко зазначає, що це є випадковістю. Просто людина не склала залік і не потрапила на політ. Полковник також поділився спогадами про загиблого офіцера Ашрафа Мсую.

"У мене перший темношкірий хлопчик, який був в університеті взагалі. Я брав його на контракт 2011-2012 року. Він одним з перших дійшов до штурмана машини. Я його 15 років знаю", - розповів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одразу вибухнув: з'явилося відео падіння АН-26

Старший викладач на кафедрі фізичного виховання Сергій Гуманюк, який два роки працював з загиблими курсантами, розповів, що пам'ятатиме хлопців життєрадісними.

"Молоді, життєрадісні хлопці. Одна з найкращих груп на курсі", - говорить про загиблих.

Про загиблого Ашрафа Мсую розповідають що той мріяв стати офіцером ще 2016 року.

"Він просився грати в команді, хотів бути офіцером вже тоді. Він на будівництві працював, був з бідної родини. Він харків'янин, українець, вітчим білий, батько - лікар в Танзанії. Він - залишився штурманом в навчальній бригаді, - говорять товариші".

"Вони жили небом і залишились на небі, я не можу, мене просто розриває, молоді всі пацани", - каже курсант Олександр.

25 вересня о 20:50 поблизу міста Чугуїв, на відстані близько 2 км до військового аеропорту, сталося падіння літака АН-26 ЗС України військової частини А 4104 з подальшим загоранням. У літаку перебували військові льотчики та курсанти Університету повітряних сил імені І. Кожедуба. Всього на борту було 27 осіб. Вижив тільки один.

Зараз ви читаєте новину «Жили небом: побратими загиблих в АН-26 поділилися спогадами про них». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути