четвер, 14 березня 2013 21:43

Жертвами терактів у центрі Багдада стали більше 20 людей

Жертвами терактів у центрі Багдада стали більше 20 людей
Фото: АР

Поблизу урядових будівель в центрі Багдада в четвер, 18 березня, сталася серія вибухів, у результаті яких загинули понад 20 людей, повідомляє Associated Press.

Чотири вибухи сталися практично синхронно в районі так званої "Зеленої зони", де розташована велика частина урядових будівель і посольств. На даний момент відомо про 22 загиблих. Ще як мінімум 55 людей отримали поранення. Поліція не виключає, що кількість жертв і постраждалих в результаті терактів буде рости.

Перші два вибухи сталися перед будівлею міністерства юстиції. Спочатку вибухнула припаркована поряд з ним машина, а потім терорист-смертник привів у дію вибуховий пристрій перед входом у відомство. Ще дві начинені вибухівкою машини вибухнули поруч з автобусною зупинкою і міністерством внутрішніх справ.

Після перших двох вибухів чотириповерхову будівлю міністерства юстиції, в якому знаходилися близько тисячі чоловік, спробували взяти штурмом приблизно шість бойовиків в поліцейській формі. Вони вступили в перестрілку з охороною, яка тривала близько години. В результаті всі терористи були вбиті. Втрати сил безпеки склали сім чоловік.

Відповідальність за ці теракти поки ніхто не взяв. На думку поліції, їх могли скоїти сунітські екстремісти з близької до "Аль-Каїди" організації "Ісламська держава Ірак", яке часто використовує терористів-смертників і заміновані машини. Метою терактів є підрив довіри населення до шиїтському уряду.

Міністерство юстиції Іраку вже ставало об`єктом нападу терористів.В нову будівлю відомство переїхало в 2009 році після теракту біля свого основної будівлі. Тоді в результаті синхронного вибуху двох замінованих автомобілів загинули 147 осіб, а будівля одержала серйозні пошкодження і досі відновлюється.

Вибухи 14 березня стало продовженням серії терактів, що відбулися в Іраку останнім часом. Зокрема, 1 березня в результаті двох вибухів загинули як мінімум десять чоловік, а 27 лютого і 17 лютого жертвами вибухів стали 22 людини і 37 осіб відповідно.

Зараз ви читаєте новину «Жертвами терактів у центрі Багдада стали більше 20 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути