Ексклюзиви
четвер, 22 квітня 2021 16:17

Жінці зробили неякісну операцію і взяли з її рідних 157 тис. грн

Жінці зробили неякісну операцію і взяли з її рідних 157 тис. грн
Три місяці у місті розрізу в жінки запалення, болі і постійна температура тіла. Рідні жінки говорять, що все це через неякісно зроблену операцію, за яку вони заплатили 157 тис. грн Фото: pixabay.com

У Києві після операції в приватній клініці 60-річній Єремян Варсік стало зле.

Три місяці в місці розрізу в жінки запалення, болі й підвищена температура тіла. Рідні жінки говорять, що все це через неякісно зроблену операцію, за яку вони заплатили 157 тис. грн, пише tsn.ua.

Донька прооперованої жінки Сюзанна Міміношвілі розповіла, що в її матері почали відмовляти ноги. Вони відвідали кількох лікарів, а після того, як отримали результати МРТ, їм порадили звернутися до нейрохірурга. Так вони з матір'ю потрапили на прийом до нейрохірурга в Центральному госпіталі МВС у Києві. Він, за словами доньки, оглянув жінку і сказав, що в неї пухлина на хребці, їй потрібна термінова операція.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вони не дихають" - показали кадри з дитячого відділення Covid-лікарні

"Він спитав мене: "Як ви хочете, щоб ваша матір померла, на ногах чи в інвалідному візку?" Сказав, мовляв, що операція потрібна ледь не зараз, і направив нас в одну з приватних клінік Києва. Ми здали там усі аналізи. Після цього наступного дня поїхали знову до нього на прийом у державну клініку, щоб спитати, чи зможуть мамі зробити операцію там. Він розповів, що ціна в приватній і державній клініці практично однакова, що у звичайній лікарні застаріле обладнання, догляд не такий тощо. Ми погодилися. Згодом виявилося, що направив він нас у власну приватну клініку", - розповіла Сюзанна.

Лікар так їх налякав, що вони навіть не встигли зорієнтуватися і проконсультуватися з іншими спеціалістами. Наступного дня, 19 січня 2021 року, жінці зробили операцію. За видалення пухлини ще до операції з рідних жінки взяли 80 тис. грн, 6500 грн вони заплатили анестезіологу. Операція тривала 3,5 год., після чого вийшов лікар і повідомив, що все пройшло успішно, тільки реабілітація буде трохи довшою, оскільки пухлина на грудному відділі хребця була складною.

"Мама лежала після операції 6 діб у клініці. Доба перебування там коштувала 3 тисячі гривень у день, плюс лікування. Загалом за все - 6 діб перебування мами в лікарні й операцію - з нас взяли 157 тисяч гривень. Після операції в мами почалися серйозні ускладнення: щодня головні болі, температура, місце шва набрякло і болить. Ми звернулися до нашого нейрохірурга, той сказав, що в мами така особливість організму", - розповіла жінка.

Рідні 60-річної пацієнтки проконсультувалися з іншими нейрохірургами, і ті, за їхніми словами, сказали, що операція була зроблена неякісно. Що стосується лікаря, який робив її – він своєї помилки не визнає і повернути хоча б частину грошей за неякісно надану медичну послугу не хоче.

"Востаннє він нас просто вигнав з кабінету і сказав, що ми одразу йому не сподобалися. Коли ми платили гроші, то йому все подобалося, а коли справа дійшла до проблем – то вже й розмовляти з нами не хоче. Ми зверталися до поліції. Нас проконсультували, що ми можемо написати заяву на лікаря і на клініку, що вони надають неякісні послуги. Але юридично вони себе застрахували. Ми зверталися до юриста. Він сказав те ж саме. Мама в клініці підписувала якісь документи. Ми просто хочемо справедливості, щоб лікар поніс відповідальність за свою роботу", - розповіла жінка.

За три місяці після операції родина пацієнтки гроші від медклініки так і не отримала. Вони також дізналися, що в державній лікарні ця операція обійшлася б їм у 30 тис. грн. Рідні пацієнтки вже знайшли нейрохірурга, який готовий її прооперувати.

У неділю, 18 квітня, померла 47-річна Світлана в Київській лікарні №8 через ускладнення Covid-19. Жінку відмовилися переводити зі стаціонару в реанімаційне відділення через брак місць та вимагали, щоб рідні забезпечили її апаратом СРАР.

Зараз ви читаєте новину «Жінці зробили неякісну операцію і взяли з її рідних 157 тис. грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути