Ексклюзиви
пʼятниця, 11 березня 2011 15:42

Спецтема: Землетрус і цунамі в Японії

Землетрус в Японії викликав виверження індонезійського вулкану

Землетрус в Японії викликав виверження індонезійського вулкану

Вулкан Карангетанг, що вважається одним з найактивніших в Індонезії, почав вивергатися в п'ятницю через кілька годин після потужного землетрусу в Японії, повідомив індійський телеканал Ен-Ді-Ті-Ві.

Представник індонезійського управління по стеженню за вулканами Агус Будіанто заявив, що влада почала евакуацію людей, котрі живуть біля підніжжя вулкану на острові Сіау в провінції Північний Сулавесі.

Телеканал транслює кадри, на яких видно потоки розпеченої лави та хмари газу, що вириваються з Карангетангу.

Повідомлень про загиблих або постраждалих поки не надходило. Попереднє виверження вулкану на острові Сіау сталось в серпні 2010 року, коли стихійне лихо забрало життя чотирьох людей.

Між тим, влада Індонезії оголосила попередження про цунамі, що сформувалось через землетрус біля берегів Японії. У країні проводиться евакуація. За рішенням уряду, свої будинки повинні залишити люди, які живуть в районах, що знаходяться на висоті нижче двох метрів над рівнем моря.

Крім того, в Індонезії в зоні ризику закриті всі аеропорти.

Згідно з останньою інформацією, яку наводить японський телеканал NHK, від удару стихії в Японії загинули більше 60 людей, десятки вважаються зниклими безвісти. Влада Японії назвала подію найбільш руйнівним природним катаклізмом в історії країни.

Попередження про небезпеку цунамі, які виникають слідом за японським землетрусом, були опубліковані в десятках країн по всьому світу, зокрема і в Росії. На Курилах була проведена масова евакуація, під час якої з небезпечних районів вивезли 11 тисяч осіб. Між тим Reuters повідомляє про початок евакуації на Гаваях. Там, так само як і на всьому західному узбережжі США, також очікується цунамі.

Зараз ви читаєте новину «Землетрус в Японії викликав виверження індонезійського вулкану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути