неділя, 21 квітня 2013 12:38

Землетрус у Китаї зруйнував будинки і вбив більше двохсот людей
18

Фото: ФОТО: Reuters

Кількість загиблих в результаті землетрусу в китайській провінції Сичуань зросла до 203 людей, за медичною допомогою звернулися понад 11,5 тис. осіб. Про це повідомляє BBC з посиланням на китайські ЗМІ.

Не виключено, що кількість жертв стихії продовжить рости. Рятувальники продовжують роботу з розбору завалів у зруйнованих селах і містах.

Очевидці повідомили, що після землетрусу магнітудою 6,6 відбувся ряд менш сильних підземних поштовхів, які досягали магнітуди 5,1. Жителі Ченду розповіли, що прокинулись вночі від поштовхів, які тривали приблизно 20 секунд. За їх словами, під час землетрусу з багатьох будівель обсипалася декоративна плитка.

Голова КНР Сі Цзіньпін і прем'єр-міністр Лі Кецян наказали зробити все можливе для порятунку людей, які опинилися під завалами, та якнайшвидше ліквідувати наслідки стихійного лиха. Місцева влада направили в район лиха 2 тис. військовослужбовців для участі в рятувальній операції.

Зараз за словами співробітника Червоного хреста, районний центр Лушаї м. Яань, найбільш постраждале від землетрусу, поступово повертається до нормального життя.

Нагадаємо, землетрус магнітудою 6,6 стався вранці 20 квітня в китайській провінції Сичуань. Очевидці повідомили, що в містечках і селах поблизу епіцентру землетрусу спостерігаються сильні руйнування.

Через добу після цього руйнівного землетрусу в східній частині китайської провінції Сичуань стався новий землетрус, магнітуда якого склала 5,2. Епіцентр землетрусу знаходився в 38 км від м.Лінкьонг, в 102 км від м. Ченду.

Зараз ви читаєте новину «Землетрус у Китаї зруйнував будинки і вбив більше двохсот людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути