субота, 20 квітня 2013 13:09

У Китаї вже нарахували 102 жертви землетрусу

У Китаї вже нарахували 102 жертви землетрусу
Фото: reuters.com

Кількість жертв землетрусу в південно-західній китайській провінції Сичуань зросла до 102 осіб, кількість поранених перевищила 3 тисячі осіб, повідомляє в суботу агентство "Чжунго Синьвень" з посиланням на місцеву владу.

Землетрус, магнітуду якого китайські сейсмологи оцінили в 7,0, було зафіксовано вранці в суботу в провінції Сичуань на південному заході Китаю. Осередок землетрусу залягав на глибині близько 13 кілометрів, його епіцентр розташовувався в повіті Лушань міського округу Яань в 100 кілометрах від адміністративного центру провінції міста Ченду. Підрахунок точного числа потерпілих і поранених триває. Раніше повідомлялося про загибель понад 70 людей.

У постраждалому районі ведеться пошуково-рятувальна операція, в якій беруть участь кілька тисяч військових, лікарів і рятувальників. Керує операцією на місці прем'єр Держради Китаю Лі Кецян.

У регіоні продовжується спостерігатися сейсмологічна активність, з ранку до теперішнього часу в повіті Лушань було зафіксовано більше 30 підземних ударів магнітудою понад 3,0. У найбільш постраждалому селищі повіту стихією зруйновані практично всі будівлі.

Зараз ви читаєте новину «У Китаї вже нарахували 102 жертви землетрусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути