понеділок, 11 квітня 2011 13:02

Спецтема: Землетрус і цунамі в Японії

Землетрус магнітудою 7,1 стався в районі острова Хонсю
9

Фото: Автор: Reuters

Влада Японії прийняла рішення не збільшувати радіус зони відчуження навколо АЕС "Фукусіма-1".

У понеділок урядова комісія обговорювала питання про розширення 20-кілометрової зони навколо станції, проте, як заявив генсек кабінету міністрів Юкіо Едано, нинішня ситуація на об'єкті дозволяє зберегти існуючі кордони.

"Ризик серйозної витоку радіації з "Фукусіми" зараз набагато нижчий, ніж раніше", - заявив Едано. Раніше розгляду питання про розширення зони відчуження навколо АЕС зажадало агентство ядерної безпеки Японії, пише РБК.

Сьогодні очікується прибуття на "Фукусіму" глави компанії-оператора станції TEPCO.

Проте, землетрус магнітудою 7,1 стався на північному сході Японії в районі острова Хонсю, говориться на сайті Геологічної служби США.

За даними японського телеканалу NHK, підземні поштовхи, які також відчувалися в столиці країни Токіо, були зафіксовані в 17.16 за місцевим часом (11.16 за київським часом).

Оголошено загрозу цунамі. За деякими даними, приливна хвиля заввишки близько метра вже досягла узбережжя префектури Ібаракі, повідомляє РИА "Новости".

Епіцентр підземних поштовхів розташовувався в 23 кілометрах на північний захід від міста Івакі і в 164 кілометрах на північний схід від столиці Японії Токіо.

Осередок землетрусу залягав на глибині 10 кілометрів. Попередження про загрозу виникнення цунамі було оголошене для прибережних районів префектур Фукусіма, Ібаракі, Тіба і Міягі.

Зараз ви читаєте новину «Землетрус магнітудою 7,1 стався в районі острова Хонсю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути