вівторок, 23 травня 2023 22:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський прокоментував свою поїздку на передові позиції ЗСУ

Зеленський прокоментував свою поїздку на передові позиції ЗСУ
У вівторок, 23 травня, президент України Володимир Зеленський відвідав передові позиції ЗСУ – у районі Вугледара і Марʼїнки на Донеччині. Фото: скріншот з відео

У вівторок, 23 травня, президент України Володимир Зеленський відвідав передові позиції ЗСУ – у районі Вугледара і Марʼїнки на Донеччині.

Ця поїздка на передову стала завершальним компонентом після багатьох зустрічей та переговорів із партнерами, які відбулись цими днями та у попередні тижні. Про це Зеленський повідомив у традиційному вечірньому зверненні, передає Gazeta.ua.

"Сьогодні саме на передовій було правильним оголосити про створення в Україні Корпусу морської піхоти. До діючих наших підрозділів будуть додані й нові бригади морської піхоти – і ми забезпечимо їх сучасною зброєю і технікою", – повідомив глава держави.

Зеленський вручив державні нагороди воїнам і стрічки "За мужність та відвагу" найкращим підрозділам, які захищають саме цю частину фронту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Командувач ВМС зробив заяву про Крим і морпіхів

"Впевнений, ви пам'ятаєте ці підрозділи – часто у вечірніх зверненнях саме їм дякую за надзвичайні результати, які вони дають Україні в боях. Сьогодні нагородив їх особисто", – наголосив президент.

Він нагадав, що це 35-та окрема бригада морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Остроградського, 406-та окрема артилерійська бригада імені генерал-хорунжого Олексія Алмазова та 140-й окремий розвідувальний батальйон.

"Дуже потужні підрозділи, і я вдячний кожному з вас, воїни! І дякую за шеврони, це справді дуже почесно!", – зазначив президент.

Зеленський також подякував й нашій 36-й окремій бригаді морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Білинського.

"Цей підрозділ, б'ючись зараз, часто заслуговує на вдячність завдяки своїй силі та ефективності. І цілком справедливо згадати їх зараз теж. Дякую вам, вітаю вас із вашим днем!", – сказав він.

Також Зеленський відзначив 137-й окремий батальйон морської піхоті й інші підрозділі, яка боронять Україну на найгарячіших напряках.

"Воїни зі 137-го окремого батальйону морської піхоти – дякую сьогодні вам персонально – кожному бійцю! – за дуже хороші результати, яких досягаєте на передовій. Молодці! І вітаю вас зі святом! Вітаю всіх, хто здобуває шану до звання українського морпіха!", – підкреслив президент.

23 травня президент України Володимир Зеленський оголосив про створення Корпусу морської піхоти.

Про це він у вівторок повідомив у соцмережах, опублікувавши відповідне відео до Дня морської піхоти.

День морської піхоти – професійне свято військовослужбовців морської піхоти Військово-морських сил Збройних сил України. Відзначається щороку 23 травня.

Свято започатковане 2014 року й у 2014-2017 роках відзначалося 16 листопада. Чинна дата святкування 23 травня встановлена від 2018 року указом президента. У цей день було покладено основу сучасної морської піхоти.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський прокоментував свою поїздку на передові позиції ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути