середа, 10 травня 2023 22:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський анонсував нові рішення від міжнародних партнерів щодо оборони України

Зеленський анонсував нові рішення від міжнародних партнерів щодо оборони України
Міжнародний блок дуже активно та в деталях працює з партнерами заради нових оборонних пакетів для України, заявив президент Володимир Зеленський. Фото: скріншот з відео

Міжнародний блок дуже активно та в деталях працює з партнерами заради нових оборонних пакетів для України.

Нові рішення – вже на робочому рівні. Зокрема, більше захисту для нашого неба, більше можливостей для нашої оборони та руху на землі. Про це у зверненні наприкінці 441-го дня війни повідомив президент Володимир Зеленський, передає Gazeta.ua.

"Провів сьогодні кілька нарад, де ми все це обговорювали. І очікуємо вже найближчим часом відповідних кроків від партнерів", – повідомив глава держави.

Зеленський повідомив, що також провів сьогодні доволі змістовну нараду з урядовцями щодо програм відновлення нашої території та українського життя після бойових дій та війни загалом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Знищують ілюзії світу" – Зеленський показав нові фото українських захисників з передової

"Ми опрацьовуємо всі аспекти відновлення, і кожен з них – у новому безпековому форматі. Економіка та промисловість, ОПК, енергетика, інфраструктура, освітня галузь, соціальна сфера, медицина, зокрема реабілітаційний компонент. Усе те, що має бути побудовано, те, у що готовий інвестувати світ, те, що дасть Україні й українцям надійний захист і впевнений розвиток нашого соціального капіталу", – наголосив він.

Зеленський додав, що протягом травня уряд допрацює конкретні пункти цих державних програм, і вже в червні Україна вийде на практичну роботу з партнерами щодо наших планів.

"Того, що стосується як відбудови тут і зараз – критичних систем, так і стратегічної трансформації нашої країни. Впевнений, наш проект відбудови дасть поштовх для розвитку як мінімум усьому нашому регіону – услід за Україною, та всім нашим партнерам, хто буде співпрацювати з Україною", – зазначив Зеленський.

З 10 травня стартувала програма "єВідновлення", у межах якої українці зможуть отримати кошти на ремонт їхніх домівок, які постраждали через війну.

Максимальна сума – 200 тис грн. Заявки можна подавати через цифровий застосунок "Дія".

На першому етапі послуги "єВідновлення" допомогу отримають люди, чиї будинки потребують косметичного ремонту.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський анонсував нові рішення від міжнародних партнерів щодо оборони України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути