субота, 25 травня 2013 11:55

Збиток від торнадо в штаті Оклахома становить 2 мільярди доларів
15

Ураган пошкодив або знищив 13 тис. будинків
Фото: Фото: Reuters
Без притулку лишилися до 33 тис. осіб
Точне число потерпілих поки невідомо
Приблизний збиток, нанесений торнадо в американському штаті Оклахома, становить близько 2 млрд дол.

Приблизний збиток, нанесений торнадо в американському штаті Оклахома, становить близько 2 млрд дол. Як передає агентство Associated Press, ураган пошкодив або знищив 13 тис. будинків, внаслідок чого без притулку лишилися до 33 тис. осіб.

Точне число потерпілих поки невідомо, оскільки багато з них зараз проживають у родичів і друзів. У таборах, організованих Червоним хрестом, знаходяться лише кілька десятків людей.

Нагадаємо, в минулі вихідні на американські штати Оклахома, Канзас і Айова обрушилися в загальній складності 76 торнадо. Загинули 24 людини, дев'ять з них - діти.

У Національній метеорологічній службі США повідомили, що під час торнадо, що обрушився в ніч на 21 травня на штат Оклахома, була вивільнена енергія, рівна потужності від восьми до декількох сотень атомних бомб, скинутих на Хіросіму в 1945р.

Президент США Барак Обама оголосив Оклахому зоною стихійного лиха. Він розпорядився виділити федеральну допомогу штату і місцевій владі, яка включатиме субсидії на тимчасове житло постраждалим і відновлення пошкоджених будинків, позики під низький відсоток для компенсації незастрахованого матеріального збитку та інші соціальні програми.

Зараз ви читаєте новину «Збиток від торнадо в штаті Оклахома становить 2 мільярди доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути