вівторок, 21 травня 2013 10:11

У США природа наче збожеволіла: торнадо вбило понад 90 осіб
34

Фото: Фото: Reuters

В американському Оклахома-Сіті (штат Оклахома), на передмістя якого впав потужний торнадо, загинули понад 90 осіб, з-поміж них 20 дітей, повідомляє ABC News. У лікарні вже доставлено більш як 140 поранених, 70 з них - діти, передає місцева влада.

За даними телеканалу CBS, серед жертв - чотирирічна дитина і тримісячне немовля. CNN повідомляє, що серед загиблих також сім учнів початкової школи містечка Мур, на який припав основний удар стихії.

Рятувальники продовжують розчищати завали. При цьому вони припускають, що під уламками будинків можуть перебувати люди. У цьому зв'язку, за словами представників місцевої влади, кількість загиблих, найімовірніше, ще зросте.

Найбільше постраждало містечко Мур. Там зруйновано сотні будівель, зокрема одну з початкових шкіл. У ній в момент удару стихії перебувало близько 75 дітей. Доля деяких з них досі невідома.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Торнадо виривав з корінням дерева і руйнував будинки: такого жаху американці давно не бачили

Смерч виривав з корінням дерева, обривав лінії електропередачі, зривав дахи з будинків і перевертав автомобілі. В даний час в Мурі не працює стільниковий зв'язок, тисячі людей залишилися без електрики. Закінчено евакуацію пацієнтів з місцевої лікарні, яка серйозно зруйнована.

Багато будов охоплені вогнем. Рятувальники і волонтери прочісують місцевість у пошуках загиблих і постраждалих. До пошукової операції долучилися бійці Національної гвардії США. За словами представника Пентагону, резервісти також надають допомогу в організації застав у районах, потерпілих від торнадо.

Фахівці ведуть перевірку газових комунікацій у зруйнованих районах, побоюючись можливих витоків побутового газу. Тим часом метеорологи не виключають можливість виникнення найближчим часом нових торнадо в районі Оклахома-Сіті.

За попередніми даними Національної метеорологічної служби США, швидкість вітру всередині лійки смерчу могла сягати 320 км/год. Ширина торнадо становила 1,5-3 км. "Це найбільш руйнівний з усіх торнадо на моїй пам'яті. Він навіть гірший, ніж торнадо, що впав на нас у 1999 році", - розповів один з жителів Мура.

Зазначимо, що в травні 1999 року по цих же районах пройшовся найсильніший торнадо в історії - швидкість вітру усередині його становила 486 км/год.

Зараз ви читаєте новину «У США природа наче збожеволіла: торнадо вбило понад 90 осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути