середа, 27 травня 2020 21:41

"Завжди казав, що він фартовий": син одного з убитих на Житомирщині розповів про трагедію

"Завжди казав, що він фартовий": син одного з убитих на Житомирщині розповів про трагедію
На Житомирщині під час відпочинку були застрелені семеро воїнів та ветеранів батальйону імені генерала Кульчицького Нацгвардії. У вбивстві підозрюють їхнього знайомого, в якого гостювали на ставку - Анатолія Захаренка. Фото: politeka.net

Семеро чоловіків, яких в селі Новоселиця Житомирської області розстріляв орендар ставка, товаришували впродовж 6 років. Усі вони служили на Сході, де і познайомилися. На риболовлю вони поїхали після повернення одного з них із фронту.

Того вечора, перед вбивством, вони встигли зателефонувати дружинам, аби повідомити, що у них все гаразд. Про це розповів на правах анонімності син одного із загиблих, передає Hromadske.

"Мій батько не дожив двох місяців до 50 років. Він був активним учасником Революції Гідності, а потім пішов на війну добровольцем в батальйон ім. Кульчицького. Всі хлопці, яких убили, служили теж там, але в різний період. Там і познайомились", - йдеться в його повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Убивство військових на Житомирщині: поліцейські розкрили нові подробиці злочину

Крім того, син загиблого розповів, що остання ротація батька була найдовшою - 8 місяців. І лише кілька тижнів тому він повернувся додому. Після чого вирішив зустрітися з товаришами та поїхати разом на риболовлю.

"Батько був прикладом мужності. Він не боявся смерті і завжди казав, що він "фартовий". Стільки разів його боронило від смерті. Те, що трапилося зараз, просто не вкладається в голові", - додав син одного із застрелених чоловіків.

Чоловіки приїхали до ставка вранці 21 травня. Упродовж дня вони рибалили, а під вечір навіть ще телефонували своїм дружинам, що замаринували м'ясо, накрили стіл, і після вечері збираються спати.

"Рома Ханенко - один із загиблих - неодноразово приїжджав із друзями й дітьми до цього ставка. Він знав 58-річного орендаря. Вони разом вечеряли з орендарем і жодних конфліктів у них не було", - каже син загиблого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Убивство відпочивальників під Житомиром: загиблі були друзями з дитинства

Водночас, він спростовує інформацію про застілля компанії на риболовлі. За його словами, не всі чоловіки із компанії вживали алкоголь. Також син вбитого прокоментував слова дружини стрілка про конфлікт через військову службу. Він зазначив, що, імовірно, орендарю ставка на його закиди військові могли щось відповісти у грубій формі.

"Батьку він прострелив праву легеню і печінку. У всіх інших також поранення в області тулуба. Одному вдалося втекти. Зараз активно обговорюють тему, що компанія розпивала спиртні напої. Я хочу сказати, що із 8 чоловіків пили не всі. Мій батько точно непитущий. Також дружина стрілка назвала причину конфлікту — що нібито АТОвці самі воювали, а орендар не пустив своїх дітей до армії. Я знаю, що мій батько та інші ніколи не могли такого сказати безпідставно. Бо були проти того, щоб молодь ішла на війну. Я думаю, що він щось ляпнув, а вони йому пояснили у грубому тоні. Це все-таки вояки", - цитує видання слова сина загиблого.

26 травня в Києві провели в останню путь 7 воїнів, яких розстріляли на Житомирщині. Прощання із загиблими Владиславом Маміченком, Андрієм Москальцем, Володимиром Купріяновим, Ескендером Османовим, Романом Ханенком, Олександром Білоусом і Вадимом Федюніним на Лісовому кладовищі тривало кілька годин. Усі загинули під час риболовлі на приватному ставку в Новоселиці ПОпільнянського району. Підозрюваного – 58-річного Анатолія Захаренка – затримали без права на заставу.

Зараз ви читаєте новину «"Завжди казав, що він фартовий": син одного з убитих на Житомирщині розповів про трагедію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути