середа, 12 квітня 2017 06:01

Завершили розслідування вбивства Оксани Макар

Завершили розслідування вбивства Оксани Макар
Оксану Макар зґвалтували й душили троє чоловіків — Євген Краснощок, Максим Присяжнюк і Артем Погосян. Дівчина померла. Усі троє убивць у в'язниці. Фото — Новини Миколаєва

Троє вбивць Оксани Макар сидять за ґратами. Євген Краснощок отримав довічне. Максим Присяжнюк проведе у в'язниці 15 років, Артем Погосян — 14.

Лише мама Погосяна продовжувала боротися за свого сина. Вона наполягала на перегляді справи. Про це кореспондентові Gazeta.ua розповіла правозахисник Олена Кабашна.

Батьки Максима Присяжнюка продали квартиру в Миколаєві, у якій стався злочин. Купили її пенсіонери. Коли сусіди їм розповіли про зґвалтування Оксани Макар, ті зібрали речі й виїхали. Сам Максим Присяжнюк вважав, що не заслуговує такого суворого покарання, бо дівчину уже не повернути.

Сім'я Євгена Краснощока, який отримав довічне ув'язнення, від нього відмовилася. Дружина з дочкою навіть змінили прізвище. Сам засуджений просив однакового покарання для усіх.

Багато місць у місті, кажуть городяни, тепер мають погану славу.

"В бар "Рибка" я і раніше не ходила, а зараз тим більше. Знаю, що саме кафе ні при чому, але все одно пробігаю повз нього. Інші дівчата теж не часто туди заходять. Страшно! Сам бар працює нормально і відвідувачів має чимало", – каже місцева мешканка.

"Сумна слава і в "замороженого" будівництва, на якому знайшли ще живу Оксану: багатоповерхівку ніхто не добудовує, кажуть, що немає грошей. Після загибелі Оксани туди ходили групи туристів-іноземців, просили показати місце трагедіїї. Зараз такого немає", - додає місцевий мешканець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мати Оксани Макар купила дві квартири

12 квітня 2012-го керівник ГСУ МВС України Василь Фаринник повідомив про завершення розслідування кримінальної справи про вбивство 19-річної Оксани Макар. У ніч на 9 березня її зґвалтували й душили троє чоловіків — Євген Краснощок, Максим Присяжнюк і Артем Погосян. Потім винесли на недобудову й підпалили. Наступного ранку напівживу Оксану знайшов перехожий. Лікарі 20 днів боролися за її життя, перенесла кілька операцій, але серце не витримало. Поховали Оксану Макар 31 березня у сусідньому селі Шевченкове біля пам'ятника воїнам -інтернаціоналістам.

Зараз ви читаєте новину «Завершили розслідування вбивства Оксани Макар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути