середа, 29 березня 2017 18:18

Від убивці Оксани Макар відмовилася родина

Від убивці Оксани Макар відмовилася родина
Сім'я Євгена Краснощока, який отримав довічне ув'язнення, від нього відмовилася. Фото - ТСН

29 березня минає 5 років із дня смерті 19-річної Оксани Макар. У ніч проти 9 березня її зґвалтували і душили троє чоловіків - Євгеній Краснощок, Максим Присяжнюк та Артем Погосян. Потім винесли на недобудову та підпалили. Наступного ранку дівчину знайшов перехожий. Лікарі 20 днів боролися за життя дівчини, вона перенесла кілька операцій та серце не витримало.

Троє убивць Оксани Макар за гратами. Євгеній Краснощок отримав довічне. Максим Присяжнюк проведе у в'язниці 15 років, а Артем Погосян - 14 років.

Євген Краснощок в 17 років пішов з дому через конфлікт з вітчимом та матір'ю. Працював у фірмі з розповсюдження телефонних карток, також на будівельних шабашках. На момент скоєння злочину працював охоронцем у косметичному магазині на ринку Колос. Має шестирічну дитину від цивільного шлюбу.

Максим Присяжнюк — прийомний син колишньої глави Єланецької РДА. На момент скоєння злочину працював юристом в управлінні культури Миколаївської мерії. Покинув вагітну дружину. Казали, він тривалий час знав Оксану.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мати Оксани Макар купила дві квартири

Артем Погосян — син колишнього прокурора. Тоді говорили, що його старший брат теж сидів в тюрмі за зґвалтування.

"Лише мама Погосяна, Лариса – продовжувала боротися за свого сина. Вона наполягала на перегляді справи", - розповідала правозахисниця Олена Кабашна.

Сім'я Євгена Краснощока, який отримав довічне ув'язнення, від нього відмовилася. Дружина з дочкою навіть змінили прізвище.

Батьки Максима Присяжнюка продали квартиру в Миколаєві, в якій стався злочин. Купили її пенсіонери. Коли сусіди їм все розповіли — зібрали речі та виїхали.

Оксана Макар жила з мамою у Києві кілька років. Тоді переїхали до Миколаєва. Мама — Тетяна Суровицька мала дві судимості. Тато і вітчим теж по в'язницях. Оксана в інтернаті виховувалася, тікала кілька разів звідти. Потім приїхала до баби в село Луч. Похована 31 березня у сусідньому селі Шевченкове біля пам'ятника воїнам -інтернаціоналістам та великої вітчизняної війни.

Зараз ви читаєте новину «Від убивці Оксани Макар відмовилася родина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути