четвер, 05 липня 2012 21:31

Затримано другого підозрюваного в згвалтуванні донеччанина міліцейською палицею

Затримано другого підозрюваного у справі про наругу в опорному пункті міліції.

Про це Gazeta.ua повідомив адвокат Сергій Салов, який взяв на себе захист інтересів чоловіка, якого згвалтували міліцейською палицею.

Затриманий - молодий контрактник внутрішніх військ МВС. Він був співучасником тортур - спочатку бив, потім допомагав катувати жертву - донецького будівельника Михайла Бєлікова. Завтра буде вирішено питання про запобіжний захід. Курсанти, яких запам'ятав потерпілий, поки не встановлені.

Нагадаємо, 22 червня затримали 23-річного дільничного Петровського райвідділу міліції міста Донецька Руслана С. Він притягується за частиною 3 статті 365 КК України (Перевищення службових повноважень, яке спричинило тяжкі наслідки). Дільничному загрожує до 10 років в'язниці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донецькі міліціонери за пляшку пива побили і зґвалтували затриманого

Однак сім'я жертви насильства Михайла Бєлікова вважає, що затриманих має бути не менше 6 осіб. У тому числі офіцер із "Тигра" (Кримського територіального командування Внутрішніх військ МВС), який був старшим наряду, що бив чоловіка на зупинці.

А також - підполковник міліції з Петровського РВВС, який вивів Бєлікова з опорного пункту і сказав, щоб на наступний день потерпілий приніс йому 1,5 тис. гривень хабара "за те, що пішов живим". Підполковник не був присутній під час знущання, але не вжив заходів до затримання злочинців. А також приховав злочин. Проводжаючи жертву, підполковник сказав: "Забудь про все, що тут сталося, тобі самому потім буде соромно".

Бєліков продовжує перебувати в лікарні №16 Донецька, він почуває себе краще, але продовжує обстежуватися.

Сім'я витрачає щодня по 300-500 гривень на ліки. Чоловікові загрожує інвалідність 1 групи. Йому зроблять третю операцію. Дружина і молодший син Бєлікова, які перебували на його утриманні, залишилися без годувальника.

Зараз ви читаєте новину «Затримано другого підозрюваного в згвалтуванні донеччанина міліцейською палицею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

41

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути