четвер, 12 жовтня 2023 10:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Затримали зрадницю, що наводила російські "Смерчі" на власне місто
3

Кіберфахівці Служби безпеки викрили ще одну ворожу інформаторку, яка коригувала ракетні атаки РФ на прифронтові території Донеччини.

Коригувальниця ФСБ "наводила" російські "Смерчі" на Краматорськ. Їй загрожує до 15 років тюрми, повідомили у четвер в пресслужбі СБУ.

"Для наведення російських засобів ураження вона збирала інформацію про дислокацію та маршрути переміщення Сил оборони в районі Краматорська. Передусім зловмисниця намагалась виявити локації засобів радіоелектронної боротьби та системи протиповітряної оборони ЗСУ. Також вона виходила на місця ворожих "прильотів" по соціальній та житловій інфраструктурі міста, щоб приховано зафіксувати їхні наслідки та підготувати відповідний звіт для окупантів", - звітує відомство.

СБУ затримала коригувальницю ФСБ, яка «наводила» російські «Смерчі» на Краматорськ
Фото: СБУ
СБУ затримала коригувальницю ФСБ, яка «наводила» російські «Смерчі» на Краматорськ
СБУ затримала коригувальницю ФСБ, яка «наводила» російські «Смерчі» на Краматорськ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зрадник за наказом РФ підривав автозаправки й залізничні колії

За наявними даними, розвідінформація потрібна була загарбникам для підготовки нових та здійснення повторних ударів по Краматорську, зокрема із застосуванням реактивних систем залпового вогню типу "Смерч".

Коригувальницею виявилась місцева жителька, яку агресор дистанційно залучив до співпраці через її брата - бойовика окупаційних угруповань РФ на сході України. Саме йому ворожа поплічниця передавала по месенджеру розвіддані у вигляді текстових і голосових повідомлень, а також медіафайлів українських об'єктів.

Співробітники СБУ затримали зловмисницю за місцем її проживання. Під час обшуку у помешканні затриманої виявлено ноутбук та мобільний телефон із доказами її підривної діяльності на користь країни-агресорки.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігурантці про підозру. Зловмисниці обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Служба безпеки України затримала у Дніпрі агента ФСБ, який видавав себе за військового, щоб безперешкодно шпигувати за Збройними силами України. Його спіймали "на гарячому".

Зараз ви читаєте новину «Затримали зрадницю, що наводила російські "Смерчі" на власне місто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути