пʼятниця, 20 січня 2012 10:52

Затримали водія мікроавтобуса, через якого загинули люди на Рівненщині

Затримали водія мікроавтобуса, через якого загинули люди на Рівненщині

Мікроавтобус "Volkswagen-LT46", який розбився біля села Вересневе на Рівненщині учора ввечері, перед аварією проїхав уже кілька годин. В обласному управлінні ДАІ повідомили, що мікроавтобус із прочанами виїхав іще у середу – паломники щороку їздили до Свято-Успенської церкви у селі Прилипче Заставнянського району Чернівецької області.

За кермом мікроавтобуса був 41-річний Олег Степанюк, мешканець Здолбунівського району.

"Паломники добре знали водія, бо він возив їх у Прилипче щонайменше три роки. Це були нерегулярні пасажирські перевезення. Водій – єдиний, хто не постраждав у мікроавтобусі", - повідомив телефоном в.о. начальника обласного ДАІ Олександр Семенюк.

ФОТОРЕПОРТАЖ: У ДТП на Рівненщині загинули дев'ятеро людей

Міліція затримала на три доби водія маршрутки Олега Степанюка. За фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили загибель кількох людей порушили кримінальну справу. Вона передбачає позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Прочани їздили до Свято-Успенської церкви у селі Прилипче Заставнянського району Чернівецької області. Розповідають, що місцевий храм відомий чудотворними іконами та випадками зцілення від різних недуг. Зокрема, серед див храму називають мироточення ікони Іверської Божої Матері. Коли храму подарували чудотворну ікону Охтирської Божої матері, розцвіла засохла гілочка лілії. У церкві зберігають також частинку мощів великої княгині Єлизавети Федорівни, дружини російського князя Сергія Романова. Вона народилася в Німеччині, а потім прийняла православ'я. Заснувала в Москві Марфо-Маріїнську обитель милосердя. Після революції відмовилася покинути Росію. 18 липня 1918 року Єлизавету Федорівну разом інокинею Варварою живцем скинули в шахту поблизу міста Алапаєвська. В роки громадянської війни тіла цих жінок вивезли на Далекий Схід, потім до Китаю, Єгипту і зрештою до Єрусалиму. Після відкриття трун з'ясувалося, що тіла не зотліли. З мощами княгині Єлизавети Федорівни пов'язують численні випадки зцілення хворих.

ФОТОРЕПОРТАЖ: На Рівненщині через п'яного водія загинули матір і 3-річна донька

Нагадаємо, аварія сталася у четвер 19 січня близько 17-ої на під'їзді до Рівного зі сторони міста Дубно. Мікроавтобус занесло на слизькій дорозі і винесло на смугу зустрічного руху, де він у лоб зіткнувся з вантажівкою "Рено Магнум". Семеро пасажирів загинули на місці, ще двоє жінок померли у реанімації міської лікарні Рівного. Ще семеро паломників отримали травми різного ступеню важкості і перебувають під наглядом лікарів.

49-річний водій фури львів'янин Володимир Мота в ДТП не постраждав.

Наймолодша із загиблих – 10-річна рівнянка Анна. 31 грудня у неї був день народження.

Зараз ви читаєте новину «Затримали водія мікроавтобуса, через якого загинули люди на Рівненщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути