четвер, 12 січня 2012 16:29

Янукович не збирається звільняти губернатора Хоптяна через скандальну ДТП

Янукович не збирається звільняти губернатора Хоптяна через скандальну ДТП

Президент Віктор Янукович не зніме з посади голову Тернопільської облдержадміністрації Валентина Хоптяна через скандальну ДТП.

Таку думку висловив голова постійної комісії Тернопільської облради з питань законності та правової політики, член Спілки юристів України Леонід Бицюра.

"Якби він не був головою обласного осередку Партії регіонів і якби не виборчий рік, то звільнили б. У такому випадку зробили б це через два місяці, щоб напряму не прив'язувати його до цієї справи. Зараз залишиться на посаді. Немає іншої людини, яка б за короткий термін змогла вибудувати вертикаль до виборів. Хоптян – хороший служака, з поставленими задачами справляється", — сказав юрист.

За словами Бицюри, винним у ДТП визнають чиновника високої ланки, аби зняти суспільну напругу, пов'язану з аварією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Губернатор заперечує свою причетність до ДТП і хоче піти до суду через наклепи

"Пішов чіткий указ з Адміністрації президента, де відслідковують настрої людей і продукують рішення, зняти напругу. Через це справою зайнявся безпосередньо міністр. Відсторонили від обов'язків начальників міліції Тернопільської та Хмельницької областей, а це збільшує довіру до розслідування. Думаю, за кілька днів буде оголошено правдоподібну версію цієї ДТП, яка не залишатиме у суспільства питань", — вважає Бицюра.

Нагадаємо, ввечері 31 січня позашляховик, яким користувався глава Тернопільської області Валентин Хоптян, на Хмельниччині врізався в зустрічне авто, вбивши пасажира. Водії та ймовірні пасажири позашляховика втекли з місця події. Губернатор стверджує що ні він, ні його родичі та підлеглі до аварії не причетні, а сам джип на момент аварії вже не був в оренді адміністрації.

За кілька днів після аварії в міліцію здався 64-річний тернополянин Олег Панькевич. Він стверджував, що саме він був за кермом. Однак зараз в міліції заявляють, що знайшли іншого підозрюваного, а Панькевич – самозванець. Президент України Віктор Янукович дав доручення главі МВС до 20 січня завершити з'ясування всіх обставин аварії.

Зараз ви читаєте новину «Янукович не збирається звільняти губернатора Хоптяна через скандальну ДТП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути