вівторок, 20 листопада 2018 18:10

Затримали продавця неіснуючих автівок

Затримали продавця неіснуючих автівок
На Сумщині правоохоронці затримали 31-річного інтернет-шахрая. Фото - 5 канал

На Сумщині правоохоронці затримали 31-річного інтернет-шахрая, жителя Ямпільського району. Він розміщував на відомому сайті оголошення про продаж ненового автомобіля. А коли знаходив потенційних клієнтів, брав гроші і зникав. Поліцейські вже довели причетність затриманого до скоєння 5 шахрайств, повідомили у відділі комунікації поліції області.

Він розміщував оголошення про продаж неіснуючих автомобілів марки Opel Vectra, Skoda та Daewoo Lanos за привабливими цінами. Фотографії копіював з інших оголошень та розміщував на своїх сторінках. На його пропозиції відгукнулись мешканці Сум, Донецької, Хмельницької, Дніпропетровської та Кіровоградської області, яким зловмисник розповідав про технічні характеристики та переваги саме цього автомобіля. А коли ті погоджувались на його пропозицію та пропонували зустрітись, аби більш детально оглянути автівку, чоловік пропонував пригнати автомобіль за місцем мешкання клієнта за умови оплати грошей на пальне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шахраї продавали чужу квартиру

Потенційні покупці погоджувались і перераховували на вказаний номер банківської картки гроші. Загалом перерахували майже 12 тис. грн. Після отримання оплати зловмисник переставав виходити на зв'язок.

"Аби його не викрили, чоловік користувався чужими банківськими картками, позиченими у знайомих та далеких родичів. А отримавши на рахунок гроші від ошуканих клієнтів, він одразу знімав готівку та йшов її витрачати", - каже Валерій Строкач, начальник Шосткинського відділу поліції.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Матеріали вже спрямовані до суду. За скоєне раныше судимому чоловіку загрожує до 3 років позбавлення волі.

У Миколаєві правоохоронці затримали 10 аферистів віком від 31 до 45 років, які створили мережу фіктивних фірм із продажу автомобілів. Орудували протягом року у Миколаївській, Одеській, Херсонській і Харківській областях. Ошукали клієнтів майже на 4 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Затримали продавця неіснуючих автівок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути