Ексклюзиви
четвер, 09 січня 2020 21:47

Затримали літак, яким контрабандисти возили в ЄС сигарети

Затримали літак, яким контрабандисти возили в ЄС сигарети
Нерідко спроби порушення кордону літальними засобами закінчуються катастрофами

На Івано-Франківщині прикордонники затримали літак АН-2, на якому здійснювалося незаконне переміщення сигарет на територію Румунії. Також затримали трьох жителів Хмельницької та Івано-Франківської областей, які перебували на борту літака.

Злочинці використовували тактику швидкого завантаження тютюнових виробів у польових умовах, повідомляє пресслужба ДПСУ.

Порушення кордону повітряним апаратом з України в Румунію та зворотно зафіксували сьогодні вночі на ділянці відділу прикордонної служби "Герца" Чернівецького загону. А коли літак приземлився на аеродромі – у місті Коломия (за 100 км від кордону), його затримали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські прикордонники затримали любителя совка на "радянських бляхах"

По факту порушення повітряного простору України та прикордонного законодавства проінформовано СБУ, ГПУ, Збройні сили України та Нацполіцію.

Використання малих літаків є доволі популярними у контрабандистів. Та оскілки пілоти-контрабандисти намагаються пролетіти непоміченими, їх повітряні подорожі доволі ризиковані. Нерідко спроби порушення кордону літальними засобами закінчуються катастрофами.

"У травні минулого року румунські ЗМІ повідомили, що в комуні Сепинца (біля кордону з Україною) розбився вертоліт КА-26, пілот загинув. Гвинтокрил був без реєстраційних номерів на борту та, ймовірно, використовувався для контрабанди. У березні 2018 року на Львівщині впав саморобний літальний апарат з 11-ма ящиками сигарет. Наприкінці серпня 2017-го року в Карпатах розбився вертоліт, пілот – львів'янин – загинув. Поряд виявили 6 ящиків сигарет без акцизних марок. У травні 2016-го у Польщі за 40 кілометрів від кордону з Україною виявили розбитий дельтаплан і тіло чоловіка біля нього. У серпні 2015-го в одному з населених пунктів Волині завантажений білоруськими сигаретами літак Ан-2 зачепив лінію електропередач та дах одного з будинків і розбився, пілот загинув", - зазначають прикордонники.

Конфісковані товари митниця продаватиме через систему відкритих торгів Prozorro.

"Прийняли рішення, що товари, що не пройшли митний контроль, будуть продаватися виключно через відкриті електронні аукціони ProZorro.Продажі. Виручені кошти підуть до державного бюджету", - повідомляє пресслужба Кабінету міністрів.

Зараз ви читаєте новину «Затримали літак, яким контрабандисти возили в ЄС сигарети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути