субота, 14 грудня 2019 10:21

Поліція викрила крупну підпільну лабораторію по виготовленню наркотиків

Поліція викрила крупну підпільну лабораторію по виготовленню наркотиків
Поліція заарештувала контрабандистів наркотиків у Ніжині Фото: cn.npu.gov.ua

Поліція Чернігівщини затримала у Ніжині контрабандистів, які забезпечували наркотиками жителів усієї області. Затриманим загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомляє Сектор комунікації поліції Чернігівської області.

Троє чоловіків робили закупки інгредієнтів для виготовлення наркотиків через мережу інтернет. Потім готовий товар фасували та продавали особисто або через інтернет.

Одним з інгредієнтів для виготовлення наркотиків чоловіки використовували хімічні засоби для чистки каналізації. Самі ж у цей час захищали від агресивних хімікатів свої очі й органи дихання респіратором. Збували амфетамін та марихуану як в роздріб, так і оптом. Ставку робили на молодь.

В результаті спланованої спецоперації 12 грудня поліція за підтримки спецпідрозділу КОРД заскочила чоловіків під час виготовлення чергової партії наркотиків. У результаті обшуку поліція виявила у зловмисників раніше виготовлені наркотики та інгредієнти для нових партій. Загалом більше 200 грамів амфетаміну, марихуану, зброю та кошти, отримані від збуту наркотиків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цигарки можуть подорожчати до 100 гривень за пачку

Окрім того поліція виявила у нього широкий асортимент цінних речей: півсотні найменувань електроінструменту, велосипеди, побутову техніку, яку покупці приносили в якості оплати за наркотики. Ці речі вони потайки від рідних виносили з дому або крали у незнайомих людей.

У помешканні 33-річного місцевого жителя, який раніше був судимий за розбійний напад, виявили обладнання для виготовлення психотропів, прекурсори, навіть спеціальний одяг та засоби захисту шкіри. Окрім цього, у чоловіка вилучена партія нещодавно виготовленого амфетаміну, який чоловіки планували фасувати та продавати за добре налагодженою схемою.

Наразі всі троє підозрюються у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 307 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, придбання, зберігання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин, вчинене за попередньою змовою групою осіб) - карається позбавленням волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Конфісковані товари митниця продаватиме через систему відкритих торгів Prozorro.

"Прийняли рішення, що товари, що не пройшли митний контроль, будуть продаватися виключно через відкриті електронні аукціони ProZorro.Продажі. Виручені кошти підуть до державного бюджету", - повідомляє пресслужба Кабінету міністрів.

Зараз ви читаєте новину «Поліція викрила крупну підпільну лабораторію по виготовленню наркотиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути