неділя, 05 травня 2019 19:21

Затримали киян, які обкрадали церкви

Затримали киян, які обкрадали церкви
Чоловіків затримали за крадіжки з церков. Фото: "Свідок"

У Вишгородському районі Київської області, в селі Нові Петрівці, правоохоронці затримали 37-річного киянина, якого підозрюють у скоєнні крадіжок з церков.

За даними поліції Київської області, чоловік викрадав пожертви прихожан і інші цінності.

"Псевдовіруючий входив в довіру до парафіян і церковнослужителів, дивився, чим можна поживитися. Під час поверхневого огляду у нього вилучили вкрадені з церкви вироби з золота і срібла. Чоловіка підозрюють у скоєнні трьох крадіжок. У тому числі, з храму в селищі Димер, куди він проник шляхом пошкодження замка", - повідомили в ГУ НП Київської області.

У прокуратурі Києва, тим часом, повідомляють про затриманого за аналогічний злочин киянина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із будинку священика вкрали церковні пожертви

"Повідомлено про підозру чоловікові, який обікрав приміщення храму Святого Великомученика Георгія Побідоносця на Оболоні. Встановлено, що ще 14 березня 2019 року року близько дев'ятої години вечора злочинець проник в храм через вікно і викрав з церковної ювелірної крамниці 25 срібних ланцюжків, 30 срібних хрестиків, 2 срібні ложки, 20 срібних кілець, 10 святих образів, 10 золотих хрестиків, грошові кошти в сумі 400 грн, і два Євангелія. Загальна сума викраденого майна становила 33 000 гривень", - повідомили в прокуратурі.

Чоловіка затримали на території міста Фастів при спробі продати викрадене церковне майно. Встановлено, що він вже був судимий за подібні злочини. За вчинене зловмисникові загрожує від 3 до 6 років з позбавленням волі.

Поліція затримала 40-річного жителя Сторожинецького району Чернівецької області, який обкрадав церкви. Чоловік переховувася від правоохоронців у Тернополі.

Зараз ви читаєте новину «Затримали киян, які обкрадали церкви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути