пʼятниця, 04 червня 2021 16:12

Затоплені будинки, поламані дерева, водою залило автобуси - наслідки потужної зливи
8

У ніч проти п'ятниці 4 червня Маріуполь накрило рясними опадами. Водою залило вулиці в усіх районах міста.

Унаслідок потужних злив підтоплені приватні будинки й під'їзди багатоповерхівок. На дорогах сталося чимало аварійних ситуацій.

Про наслідки негоди пишуть маріупольські міські ЗМІ.

Маріуполь опинився затопленим внаслідок потужних злив
Фото: 0629.com.ua
Маріуполь опинився затопленим внаслідок потужних злив
Маріуполь опинився затопленим внаслідок потужних злив
Маріуполь опинився затопленим внаслідок потужних злив
Маріуполь опинився затопленим внаслідок потужних злив

За ніч рівень опадів, що випали на Маріуполь, склав 26 мм за місячної норм 43 мм. Водночас небезпечним вважається рівень опадів від 15 мм, сказав на брифінгу після засідання штабу надзвичайної ситуації заступник міського голови Михайло Когут.

Найбільше постраждали від підтоплення райони з приватною забудовою.

Мешканці селища Лапина на околиці Маріуполя повідомляють, що вночі стрімко почала прибувати вода, і ранком затопило житлові будинки. Висота води подекуди перевищила 1 м. Стихійне лихо завдало шкоди домашнім господарствам - змило городи, залило теплиці. У деяких господарів загинула свійська птиця.

Майже з кожного району Маріуполя надійшли повідомлення про те, що через пошкоджені дахи вода заливає квартири в багатоповерхівках. Також мешканці масово повідомляли, що заливає електрощитові, стаються замикання електродротів.

Частина міста внаслідок негоди залишилася без електропостачання. За ніч у Маріуполі знеструмлені 52 підстанції. Без світла на 07:00 залишилися шість тисяч абонентів в Центральному й Приморському районах. До ліквідації наслідків підключені дев'ять бригад, які працюватимуть цілодобово до повного відновлення електропостачання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аномальні опади: в Сімферополі міські вулиці перетворилися на ріки

Крім того, негодою повалило великі дерева. В районі проспекту Будівельників вода вимила ґрунт з-під тротуару та спричинила просідання бруківки.

У мережі з'явилося відео, як громадський транспорт заливає водою - пасажири їдуть, високо піднімаючи ноги з затопленої підлоги.

Для усунення наслідків негоди в місті працюють рятувальники аварійно-водолазної служби й ДСНС. Працівники ДТЕК також усувають аварійні ситуації. За інформацією кол-центру, аварійно-відновлювальні роботи з електроенергії в Центральному й Приморському районах триватимуть орієнтовно до 20:00.

Раніше синоптики попереджали, що похмура й дощова погода не залишить Маріуполь до кінця тижня. 4 червня над містом спостерігається сильна хмарність. Упродовж усього дня також очікується невеликий дощ. Уночі + 14 °С, удень + 18 °С.

Зараз ви читаєте новину «Затоплені будинки, поламані дерева, водою залило автобуси - наслідки потужної зливи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути