неділя, 07 травня 2023 17:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Залужний зустрівся з німецьким генералом: про що говорили

Залужний зустрівся з німецьким генералом: про що говорили
Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний зустрівся з генеральним інспектором Бундесверу генералом Карстеном Броєром. Фото: РБК-Україна

У неділю, 7 травня, Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний зустрівся з генеральним інспектором Бундесверу генералом Карстеном Броєром.

Генерали провели конструктивну розмову. Залужний описав ситуацію, що склалася на фронті та розповів про підготовку Сил безпеки і оборони до майбутніх дій задля визволення нашої території. Про деталі розмови написав у Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сирський відвідав передові частини й нагородив бійців

"Подякував за вже надану Німеччиною військову допомогу: зенітні ракетні комплекси IRIS-T, зенітні самохідні артилерійські установки Gepard, танки Leopard та інше озброєння. Висловив сподівання, що у майбутньому усі наші партнери ухвалять вірне рішення і Україна отримає літаки F-16", – повідомив генерал.

Головнокомандувач ЗСУ додав, що разом з генералом Броєром акцентували увагу на важливості продовжувати підтримувати Україну і надалі.

"Домовилися бути на зв'язку та робити все можливе для посилення нашої обороноздатності", – додав Залужний.

Українська армія буде готова до контрнаступу, коли Київ отримає усе узгоджене з союзниками озброєння.

Терміни наступу можуть залежати й від погодних умов, оскільки вздовж лінії фронту земля не за сезоном волога. Про це заявив президент Володимир Зеленський, пише The Washington Post.

Водночас міністр оборони Олексій Резніков відзначив, що перше штурмове формування вже готове до початку операції більш як на 90%, однак деякі визначені підрозділи все ще завершують навчальні програми за кордоном.

Зараз ви читаєте новину «Залужний зустрівся з німецьким генералом: про що говорили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути