понеділок, 20 березня 2023 09:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Залучають навіть бронетехніку: окупанти посилено шукають партизанів на Луганщині

Залучають навіть бронетехніку: окупанти посилено шукають партизанів на Луганщині
На тимчасово захоплених територіях Луганщини російські окупанти посилюють провокації. Фото: gettyimages.com

Російські загарбники влаштовують провокації на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

Зокрема, на Білокуракинщині днями населеними пунктами їздила техніка із синьо-жовтим прапором. Таким чином росіяни спостерігали за реакцією місцевого населення. Про це у Telegram повідомляє Луганська ОВА.

У райцентрі загарбники задіяли "СОБР", усі сили місцевої комендатури та навіть бронетехніку. Нібито шукали українських партизанів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Змушують збирати трупи ‒ Росія використовує мігрантів на окупованих територіях України

"Свою увагу вони зосередили на людях, які мали зареєстрований в Україні бізнес. Крім того, перевіряли школярів, які певний час були відсутніми в школах, через їхню можливу участь у дистанційному навчанні в українських освітян. Не оминули росіяни і прилеглих до Сиротиного дачних садиб. Там вони залишили після себе вибиті вікна і двері, бо у цій порі року, що не дивно, їм майже ніхто не відчинив. А ще – завалені паркани та розмиті дороги, бо пересувалися бойовики по вулицях на важкій техніці", ‒ йдеться у повідомленні.

Тим часом поблизу лінії фронту навіть у містах людям стало важко лікуватися. Медичні заклади там не приймають цивільних, бо переповнені російськими військовими. А самі аптеки порожні.

"До прикладу, у Кремінній відсутнє найнеобхідніше. Обіцяють лише привезти певні препарати під замовлення. Про строки не кажуть. Спокійніша ситуація в глибокому тилу – там не вистачає лише грошей. Цивільним. У Луганську, Алчевську, Кадіївці люди щодоби вишукуються у довжелезні черги біля банків в надії отримати готівку. Чекають, навіть якщо її немає в наявності", ‒ йдеться у повідомленні.

На тимчасово захоплених Росією територіях Луганщини місцевих жителів шантажують прискоренням відмови від громадянства України.

Там нашвидкоруч ухвалили закон, що дозволяє вийти з українського громадянства, оминаючи всі передбачені строки і процедури. Його вже введено в дію. Про це повідомили у Луганській ОВА.

Зараз ви читаєте новину «Залучають навіть бронетехніку: окупанти посилено шукають партизанів на Луганщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути