Ексклюзиви
вівторок, 02 листопада 2021 18:31

Закрили справу проти учасника ООС, який смертельно поранив чоловіка

Закрили справу проти учасника ООС, який смертельно поранив чоловіка
Закрили кримінальне провадження проти учасника ООС Андрія Пекельного, який смертельно поранив чоловіка. Фото: Фото: tea.court.gov.ua

Слідство закрило кримінальне провадження проти учасника російсько-української війни Андрія Пекельного, який навесні 2021 року смертельно поранив чоловіка.

Чоловік діяв правомірно в межах необхідної самооборони. Такі результати розслідування повідомив адвокат Гліб Федур, передає Суспільне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дії чоловіка були адекватні" - адвокат про напад на Пекельного

"Прокурор офіса генерального прокурора на підставі матеріалів слідства дійшов висновку, що Андрій Пекельний злочину не скоював.

Він захищав себе, матір і житло. І зробив він це винятково в законний спосіб, передбачений Конституцією України й Кримінальним кодексом", - каже Федур.

Трагедія сталася вночі проти 2 травня в селі Глещава Тернопільської області. Андрій Пекельний пішов на дискотеку в місцевий клуб. Там на нього напали п'ятеро чоловіків із сусідньої Іванівки. Андрій після сутички втік додому. Чоловіки - за ним.

Пекельний захищав себе, матір і будинок. І смертельно поранив одного з компанії - 23 річного Володимира Воробця. О 23:54 викликав поліцію, повідомив про напад і пораненого. Його затримали й оголосили підозру в завданні тяжких тілесних ушкоджень, що призвели до смерті потерпілого.

Наступного дня справу перекваліфікували на "умисне вбивство під час перевищення меж необхідної оборони". Взяли під домашній арешт, за рішенням суду.

Зараз ви читаєте новину «Закрили справу проти учасника ООС, який смертельно поранив чоловіка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути