пʼятниця, 21 квітня 2017 21:36

"Закон тут не поможе" - натовп закидав кафе димовими шашками
14

В Полтаві закидали димовими шашками незаконну забудову
Фото: Анна Лакиза
В Полтаві закидали димовими шашками незаконну забудову
В Полтаві закидали димовими шашками незаконну забудову
В Полтаві закидали димовими шашками незаконну забудову
В Полтаві закидали димовими шашками незаконну забудову

В Полтаві відбулася акція проти незаконної забудови кафе по вулиці Котляревського. Десятки активістів із димовими шашками вимагали від власника показати документи. До людей ніхто не вийшов. У відповідь вони закидали прибудову шашками.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Будівля на Котляревського — культурна пам'ятка. Входить в архітектурний ансамбль площі Полтави. Власник спочатку облаштував в приміщенні кафе, кілька місяців тому почав зводити літній майданчик.

Перед акцією приїхали 2 автобуси спецпризначенів, які вишикувалися перед будівлею. Активісти знесли шини.

"На забудову немає законних дозволів. Ця площа — гордість Полтави. Вона не повинна перетворюватися на на кіоск із шаурмою чи ще з чимось. Ми повинні називати місто духовною столицею, а не базаром. Архітектурна інспекція області винесла рішення припинити будь-яке будівництво, поки власник не покаже документи. Він цього не робить. Тому ми йому допоможемо", - сказав Юліан Матвійчук, депутат Полтавської міськради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ зірвала російські демонстрації в Одесі

Під крик "Полтава — не базар" активісти підпалили кілька десятків шашок і закидали прибудову. В диму почали зривати огорожу.

"Ансамбль круглої площі в Полтаві — єдиний в своєму роді в Україні. На сьогоднішній день одну пам'ятку з нього ми вже практично втратили. Завдяки нашому міському голові (мер Полтави — Олександр Мамай. - Gazeta.ua), його заступникам і депутатському корпусу. Пам'ятка втрачає свою автентичність, а Полтава — як історичний і туристичний центр. Законним способом тут не поможеш. Цією акцією ми показуємо свою позицію", - розповіла Ірина Особік, місцевий архітектор.

Власник забудови на Котляревського — місцевий бізнесмен Олександр Калуцький. Тримає в місті нічні клуби та заклади харчування. Під час акції був у приміщенні закладу.

Активісти Полтави виступають не тільки проти забудови на Котляревського. 5 квітня під час акції проти забудови арки на вул. Соборності, 27 відбулась масова бійка. Двоє активістів отримали ножові поранення. Із того часу поставили вимоги до влади міста скликати сесію і заборонити будівництво кіосків в Полтаві.

Міський голова до активістів не виходив. Його спіймали в міській раді на виконкомі. Коли виривався, ледь не задушили.

Зараз ви читаєте новину «"Закон тут не поможе" - натовп закидав кафе димовими шашками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути