субота, 26 лютого 2022 01:42

"Закінчується знеболювальне": кількість жертв після обстрілу дитсадка в Охтирці зросла

"Закінчується знеболювальне": кількість жертв після обстрілу дитсадка в Охтирці зросла
Військові Росії поцілили з "Градів" у дитячий садок в Охтирці. П'ятеро осіб загинули. Двоє дітей зазнали поранень. Фото: Фото: Андрій Міхєєв, "Суспільне Суми"

Міський голова Охтирки на Сумщині, лікар Павло Кузьменко звернувся до мешканців міста та розповів про ситуацію із пораненими та загиблими, внаслідок артобстрілу ворогом 25 лютого.

За словами Кузьменка, багато людей прийшло у бомбосховище ще до артилерійської черги ворога. Укриття знаходиться під дитячим садком, передає "Суспільне".

Діти не ходили в садок чи школу. Люди деякий час посиділи у сховищі та вийшли подихати свіжим повітрям, і в цей час розпочався артобстріл.

Унаслідок атаки 18 осіб зазнали поранення, з них двоє важко поранених малих дітей з проникаючими ранами грудної клітини та живота. Багато поранених з ураженням кінцівок від мінно-вибухових. П'ятеро осіб померли. Раніше повідомлялося про одного загиблого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сили ворога слабшають. Ми ж з кожною годиною міцніємо - Головнокомандувач ЗСУ

Кузьменко наголосив, що військові роблять все можливе, медики працюють на межі своїх можливостей. Закінчується знеболювальне, перев'язувальні матеріали та препарати. Командиром військової частини дано розпорядження, за необхідності, відкривати аптеки, якщо вони не відкриються самі.

Також Кузьменко звернувся до підприємців з проханням, за відсутності обстрілів, відкривати продуктові магазини, щоб уникнути мародерства.

Кузьменко підкреслив, що Охтирка повністю українська, вона в облозі з усіх боків, але захисники відбивають атаки ворога і ворог зазнає втрат.

Він попередив, що 26 лютого о 5:00 можливі артобстріли, тож закликав містян о 4:50 бути в укриттях.

Війська РФ обстріляли Охтирку реактивними системами залпового вогню "Ураган". Під приціл потрапили житловий масив, бомбосховища, дитячий садок.

Ніч на 26 лютого буде найважчою з 24 лютого, дня початку повномасштабної війни Росії проти України. Ворог піде на штурм і застосує весь наявний арсенал озброєння. Важливо вистояти, особливо у Києві, заявив президент Володимир Зеленський у зверненні до українського народу.

Зараз ви читаєте новину «"Закінчується знеболювальне": кількість жертв після обстрілу дитсадка в Охтирці зросла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути