четвер, 25 серпня 2022 08:45

Захоплення Запорізької АЕС: британські розвідники назвали основні ризики

Захоплення Запорізької АЕС: британські розвідники назвали основні ризики
На Запорізькій атомній електростанції російські окупанти розмістили артилерійські установки. З них обстрілюють станцію, імітуючи прильоти з Нікополя. Фото: t.me/orlovdmytroEn

Захоплена російською армією Запорізька атомна електростанція стала джерелом небезпеки.

Серед ризиків порушення систем охолодження реакторів і пошкодження резервного джерела живлення. Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії в Twitter.

"Основними ризиками для експлуатації реакторів залишаться порушення систем охолодження реакторів, пошкодження резервного джерела живлення чи помилки персоналу, який працює під тиском", – вважають британські розвідники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ООН закликали прискоритися в питанні російських терористів на ЗАЕС

Вони нагадали, що російські війська атакували й захопили Запорізьку атомну електростанцію на початку березня. При цьому знімки 21 серпня 2022 року показали, що Росія зберегла посилену військову присутність на об'єкті. А бронетранспортери розгорнуті в межах 60 м від п'ятого реактора. Російські війська намагалися приховати машини, припаркувавши їх під трубами й містками.

"Росія, ймовірно, готова використовувати будь-яку українську військову активність поблизу ЗАЕС в пропагандистських цілях", – додали в розвідці.

Запорізька АЕС – найбільша атомна електростанція в Європі. В Енергодарі російські окупанти продовжують накопичувати техніку, кількість своїх військових.

На станції терористи розмістили артилерійські установки, повідомила ВВС.

Загарбники планують зупинити робочі енергоблоки й відімкнути їх від ліній української енергосистеми, повідомляв Енергоатом.

Зараз ви читаєте новину «Захоплення Запорізької АЕС: британські розвідники назвали основні ризики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути