вівторок, 26 квітня 2022 11:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Захмарні зарплати і можливість мародерити: як Кремль заманює росіян на війну

Росія намагається поповнити втрати живої сили, обіцяючи контрактникам захмарні зарплати та можливість мародерства.

Після катастрофічних втрат в Україні для відновлення боєздатності військових частин російське командування всілякими методами намагається залучити росіян до проходження військової служби за контрактом, пише Головне управління розвідки Міноборони України в Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб оновив дані про втрати російських загарбників в Україні

"Якщо в тимчасово окупованих районах України відбувається примусова мобілізація чоловіків та відправка їх на неминучу смерть, то в центральних регіонах країни-окупанта до служби за контрактом запрошують обіцянками високої зарплатні, соціальних пільг та можливості безкарного грабунку та мародерства. За даними воєнної розвідки України, лише в Центральному військовому окрузі Росії за січень - квітень 2022 року укладено 2861 контракт на проходження військової служби", - йдеться у повідомленні.

Зазначають, що більшість окупантів, попри величезну ймовірність загибелі в Україні, спонукають до військової служби їхні батьки та родичі.

"Ось така загадковість російської душі… та можливість заробити на смерті рідних", - пишуть у розвідці.

Автор: t.me/DIUkraine
 
Російським військовим не виплачують обіцяних грошей. Замість них пропонують вихідні. Скаржитися на таке свавілля солдатам заборонено. Українська розвідка отримала документи, які засвідчують, що російським військовим не виплачують обіцяних грошей.
У телеграмі до командирів дев'яти військових частин висловили обурення щодо звернення російських солдатів до центральних органів військового управління. Окупантам обмежують виплати, обіцяючи натомість надати додаткові вихідні. Але водночас забороняють скаржитися на те, що немає фінансування.
Зараз ви читаєте новину «Захмарні зарплати і можливість мародерити: як Кремль заманює росіян на війну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути