Ексклюзиви
понеділок, 30 травня 2011 10:33

Захисники генерала Младіча побилися з поліцією
19

Фото: Фото: Reuters

У неділю ввечері в столиці Сербії тисячі людей вийшли на мітинг на захист генерала Ратка Младіча, знайденого минулого тижня і арештованого за звинуваченнями у військових злочинах. Радикали не вдовольнилися мирної акцією, і влаштували безлади і сутички з поліцією. У результаті зіткнень було поранено не менше трьох осіб. За іншими даними - близько десятка.

На мітинг в центрі Белграда вийшли більше 10 тис. осіб. Протестувальники - активісти Сербської радикальної партії - стали кидати в поліцейських з оточення пляшки, камені та сигнальні смолоскипи, після чого було прийнято рішення про розгін демонстрації. Натовп розсіяли за допомогою водометів і кінної поліції. Близько десятка людей були поранені, 70 протестуючих затримано.

Після початку сутичок організатори оголосили про припинення мітингу і закликали його учасників розійтися по домівках. Більшість з них покинула площу перед парламентом, проте радикально налаштована молодь продовжила з'ясовувати стосунки з правоохоронцями. Порядок був відновлений.

Колишній командувач армією боснійських сербів Ратко Младіч був заарештований у Сербії 26 травня. Міжнародний кримінальний трибунал для колишньої Югославії 25 липня 1995 висунув проти нього звинувачення в геноциді.

Зараз ви читаєте новину «Захисники генерала Младіча побилися з поліцією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути