четвер, 26 травня 2011 15:06

В Сербії зловили військового злочинця генерала Младіча

В Сербії зловили військового злочинця генерала Младіча

Президент Сербії Борис Тадіч підтвердив упіймання розшукуваного за військові злочини начальника штабу збройних сил Сербської Республіки Ратко Младіча, повідомляє Agence France-Presse. Младіч ховався під ім'ям Мілорад Комадіч.

Раніше про арешт Младіча повідомила радіостанція B92. У повідомленні говорилося, що сербська поліція затримала на території країни чоловіка, зовні схожого на Младіча, проте офіційно відомості про його затримання підтверджені не були.

Ратко Младіч був призначений начальником штабу армії Республіки Сербської в 1992 році і керував військами аж до 1996 року. Міжнародний трибунал по колишній Югославії звинувачує його в геноциді боснійських мусульман в роки правління Радована Караджича. Зокрема, трибунал вважає Младіча відповідальним за вбивство близько 8 тисяч боснійських мусульман у Сребрениці.

Младіч був одним з найбільш високопоставлених осіб Республіки Сербської, кому вдавалося тривалий час переховуватися від Гаагського трибуналу. У розшуку залишається Горан Хаджич, який керував Республікою Сербської Країни на початку 1990-х років.

Про арешт Младіча Борис Тадіч заявив на спеціально скликаній прес-конференції. Деталі затримання Младіча не розголошуються.

Нагадаємо, сім'я Младіча в 2010 році домагалася визнання його загиблим, однак суд визнав, що доказів смерті генерала немає. Варто відзначити, що в 2006 році вже повідомлялося про арешт Младіча, але тоді ці відомості не отримали підтвердження.

Зараз ви читаєте новину «В Сербії зловили військового злочинця генерала Младіча». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути