понеділок, 02 травня 2022 02:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Західна артилерія змінить війну проти України - The Washington Post

Західна артилерія, яка надійде Україні, змінить війну з Росією. Використання контрбатарейного вогню, під час якого військові шукають артилерію ворога, визначають її розташування та атакують, стане вирішальним.

Про це повідомило The Washington Post з посиланням на військових аналітиків і офіційних представників американської влади.

Американські та канадські гаубиці, які прямують до України, буксируються на причепах, а ті, які обіцяла Франція - системи, відомі як самохідні гаубиці "Цезар", - стріляють тими ж 155-мм вибуховими снарядами, але із задньої частини шасі вантажівки.

"Тільки Сполучені Штати вже пообіцяли Україні майже 190 тис. артилерійських снарядів плюс 90 гаубиць. Станом на четвер більше половини прибуло в Україну", - повідомив представник Міноборони США.

Автор: THE WASHINGTON POST
 

Артилерійські підрозділи часто маскуються під камуфляж або інші форми прикриття, і для їх виявлення може знадобиться комбінація розвідки, безпілотних літаків і радарів. Для цього Захід надає Україні дрони та контрбатарейні радари.

Полковник морської піхоти у відставці, який вивчає війну для Центру стратегічних і міжнародних досліджень у Вашингтоні Марк Канчіан впевнений, що США також нададуть високоточну артилерійську ракетну систему високої мобільності M142, відому як HIMARS.

"Західна артилерія для України важлива, бо мало де можна знайти заміну снарядів для систем радянської епохи", - сказав аналітик Королівського інституту збройних сил у Лондоні Сем Кренні-Еванс.

За його словами, Польща, Болгарія та інші виробляють їх, але набагато більше країн виробляють боєприпаси для західної зброї.

Зараз ви читаєте новину «Західна артилерія змінить війну проти України - The Washington Post». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути