субота, 16 липня 2022 12:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Загроза з боку РФ: мешканців Сумщини закликали евакуюватися

Загроза з боку РФ: мешканців Сумщини закликали евакуюватися
Мешканцям Сум та Білопілля радять на вихідні виїхати з міст через високу загрозу обстрілів. Фото: facebook.com/Юрій Зарко

Через високу загрозу російських обстрілів міські голови Сум та Білопілля у Сумській області радять містянам виїхати з міст на вихідні.

Такий захід є необхідним для убезпечення громадян від ворожих обстрілів росіян, які з високою ймовірністю продовжаться цими вихідними, заявив 16 липня міський голова Білопілля Юрій Зарко у Facebook.

"Шановні білопільці! Схоже, на нас чекають непрості вихідні. Тому я порадив би тим, у кого є така можливість, виїхати на кілька днів до родичів у села, подалі від кордону хоча б на 40 кілометрів. Насамперед це стосується тих, у кого є маленькі діти", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни вгатили по позиціях ЗСУ на Сумщині та Харківщині – Генштаб

Він відкинув закиди щодо сіяння паніки, додавши, що зберегти людське життя та дитячу психіку – важливіше.

"16–17 липня автобусний маршрут №5 працюватиме у постійному режимі до 19:00. Усі охочі без проблем зможуть дістатися до залізничної станції чи автовокзалу Білопілля", – додав Зарко.

Учора з подібною заявою до мешканців обласного центру звернувся міський голова Сум Олександр Лисенко.

"Тим, хто не може виїхати з міста із різних причин, варто менше відвідувати місця скупчення людей протягом вихідних, залишайтеся вдома. У разі повітряної тривоги не виходьте на вулиці, а краще перебувайте в укриттях", – зазначив Лисенко.

Сумщина зранку 16 липня знову опинилася під ворожим вогнем російських окупантів. По Зноб-Новгородській громаді було 12 прильотів із міномета. Білопільська громада також зазнала обстрілів. Майже з восьмої ранку там були прильоти із ствольної артилерії, щонайменше 12. Есманська громада: о пів на дев'яту почався мінометний обстріл. Також ворог випустив чотири ракети з літака.

Зараз ви читаєте новину «Загроза з боку РФ: мешканців Сумщини закликали евакуюватися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути