Ексклюзиви
вівторок, 01 листопада 2022 07:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Загроза з боку Білорусі: Генштаб повідомив останні новини

Загроза з боку Білорусі: Генштаб повідомив останні новини
Генштаб повідомив оперативні новини з фронту на ранок 1 листопада. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російська Федерація продовжує перекидати окремі військові підрозділи на територію Білорусі.

Водночас на Волинському та Поліському напрямках обстановка – без суттєвих змін, повідомив Генштаб Збройних сил України вранці 1 листопада.

"Республіка Білорусь підтримує збройну агресію Російської Федерації проти України. Зберігається загроза завдання ракетних ударів та застосування ударних безпілотних літальних апаратів з території Білорусі", – попередили у зведенні.

Минулої доби, 31 жовтня, російські окупанти продовжили бити по критичній інфраструктурі та помешканнях цивільного населення в Україні.

"Противник завдав 60 ракетних та 15 авіаційних ударів, здійснив понад 45 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Ударів противника зазнали райони понад 50 населених пунктів, зокрема: Соледар, Вугледар, Яковлівка, Веселе Донецької області", – додали в Генштабі.

На Слобожанському напрямку минулої доби росіяни обстрілювали з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Вільхуватка, Вовчанськ, Гатище, Стрілеча та Ветеринарне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли РФ застосує іранські ракети з дальністю 700 км – у ГУР відповіли

На Куп'янському напрямку – з мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Кучерівка, Стельмахівка, М'ясожарівка, Петропавлівка.

На Лиманському напрямку атакували з артилерії різних типів в районах населених пунктів Невське, Білогорівка, Роздолівка, Спірне, Григорівка та Берестове.

На Бахмутському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Зеленопілля, Кліщіївка, Бахмут, Бахмутське і Соледар.

На Авдіївському напрямку – з танків та різнокаліберної артилерії в районах населених пунктів Мар'їнка, Водяне, Красногорівка, Первомайське та Невельське.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Времівка, Вугледар, Полтавка, Ольгівське, Малинівка, Павлівка, Новоданилівка.

На Південнобузькому напрямку атак зазнали райони понад 20 населених пунктів вздовж лінії зіткнення.

Уранці 31 жовтня російські терористи вкотре масовано атакували Україну. Повітряна тривога поширилася по всій території України, крім Криму.

"Прильоти" підтвердили у низці областей. У Києві без світла лишилися сотні тисяч квартир.

Били окупанти по об'єктах енергетичної інфраструктури з літаків-ракетоносців стратегічної авіації. Випустили понад 50 крилатих ракет Х-101 та Х-555 з півночі Каспійського моря та з району Волгодонська у Ростовській області Росії. 44 крилаті ракети знищила наша ППО, повідомили в Повітряних силах.

Станом на 11:30 31 жовтня було відомо про понад 10 постраждалих людей внаслідок ранкових ракетних ударів Росії по території України.

Зараз ви читаєте новину «Загроза з боку Білорусі: Генштаб повідомив останні новини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути